FOTO+VIDEO Údery v ringu museli bolieť aj divákov! Boxeri zavŕšili sezónu vydareným národným šampionátom v Galante

NETKY.SK • 4 December 2017, 19:30 • 2 min
FOTO+VIDEO Údery v ringu museli bolieť aj divákov! Boxeri zavŕšili sezónu vydareným národným šampionátom v Galante

GALANTA - Skvelá atmosféra a ešte lepší box! Cez víkend naši pästiari zavŕšili úspešnú sezónu Majstrovstvami Slovenska v Mestskej športovej hale v Galante. Tretí súťažiaci deň vyvrcholil najsledovanejšími deviatimi hodnotenými kategóriami mužov, v ktorom sa z titulu tešili pästiari zo štyroch oddielov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Päť  prvenstiev si vybojovali členovia ŠKP Bratislava, národnými šampiónmi sa stali Peter Kontár v kategórii do 52 kg, Michal Takács do 60 kg, Tomáš Zöld do 69 kg, Michael Ballai do 75 kg a Matúš Strnisko do 81 kg.

 

Miláčikovia domáceho publika s dvoma titulmi

Domácemu publiku urobili najväčšiu radosť hladkými víťazstvami Viliam Tankó do 56 kg a Cristian Martínez do 64 kg z KO Box Club Galanta. "Mojou najväčšou zbraňou je obrátené  garde, ale aj moja výška v tejto váhovej kategórii a rýchlosť. Súper ma tentoraz ničím neprekvapil, a ak to porovnám tak musím povedať, že na medzinárodnej úrovni dosahujú súperi vyššiu kvalitu," uviedol po náročnom dni niekoľkonásobný majster SR a bronzový medailista z tohtoročných ME do 22 rokov v Braile Viliam Tankó.

 

img

 

V kategórii do 91 kg zvíťazil favorizovaný Erik Tlkanec (Bratislavská boxerňa) bez boja, jeho finálový súper Dávid Michálek (ABC Malacky) pre zranenie nenastúpil. V najťažšej kategórii nad 91 kg dominoval Marián Michalec z BC Ružinov.

 

Finálové zápasy patrili k vrcholom trojdňového sviatku plného boxu

K vrcholom večera patril jednoznačne duel dvoch reprezentačných kolegov v kategórii do 60 kg medzi Michalom Takácsom z ŠKP Bratislava a domácim pästiarom Filipom Meszárošom (KO Box Club Galanta). "Finálové zápolenia boli zaujímavé aj tým, že až päť súbojov sa skončilo pred časovým limitom. Diváci mohli vidieť množstvo tvrdých úderov.  Najviac očakávaný zápas sa uskutočnil v kategórii do 60 kg medzi dvoma reprezentantmi Takácsom a Meszárošom. Najbojovnejší duel bol v ´sedemdesiatpäťke´: obaja pästiari Ballai aj Gogoladze boli ´počítaní´, no napokon zápas doviedol do víťazného konca Michael Ballai. V tejto hmotnostnej kategórii chýbal účastník augustových majstrovstiev sveta v Hamburgu a obhajca prvenstva Andrej Csemez, ktorý vynechal slovenský šampionát pre zranenie," uviedol tréner slovenskej mužskej reprezentácie v boxe Pavol Hlavačka.

 

img

 

Množstvo práce a výzvy prezidenta SBF

Tomi Kid Kovács je vo vedení Slovenskej boxerskej federácie (SBF) niekoľko mesiacov, šampionát považuje za vydarený, ale už sa pozerá dopredu: "Celkovo som spokojný. Bola to síce náročná sezóna, ale ideme ďalej. Pol roka som vo funkcii a myslím si, že sme dosiahli aj pekné veci. Čaká nás veľmi veľa práce, musíme box ešte zviditeľniť a stiahnuť viac detí do telocviční."

 

Majstrovstvá Slovenska v boxe v Galante - nedeľňajšie finálové výsledky:

 

MUŽI 

 

kategória do 52 kg: Peter Kontár (ŠKP Bratislava) - Adam Lakatos (TP Galanta) - Kontár vyhral TKO (technický knokaut) v 1. kole

do 56 kg: Viliam Tankó (KO Box Club Galanta) - Martin Nemec (BC Humenné) - Tankó vyhral TKO v 1. kole

do 60 kg: Michal Takács (ŠKP Bratislava) - Filip Meszároš (KO Box Club Galanta) 4:1 na body

do 64 kg: Cristian Martínez (KO Box Club Galanta) - Peter Polník (BC Ružinov) 5:0 na body

do 69 kg: Tomáš Zöld (ŠKP Bratislava) - Tomáš Čulák (ŠKP Bratislava) - Zöld vyhral TKO v 2. kole

do 75 kg: Michael Ballai (ŠKP Bratislava) - Aleksandre Gogoladze (BTL Bratislava) 4:0 na body

do 81 kg: Matúš Strnisko (ŠKP Bratislava) - Ján Soľus (AGP Poprad) - Strnisko vyhral TKO v 3. kole

do 91 kg: Erik Tlkanec (Bratislavská boxerňa) - Dávid Michálek (ABC Malacky) - Tlkanec vyhral WO (bez boja), Michálek nenastúpil pre zranenie

nad 91 kg: Marián Michalec (BC Ružinov) - Mário Mackanič (ŠKP Bratislava) - Michalec vyhral TKO v 2. kole

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies