FOTO + VIDEO Trip with Tristan - Pražský Streetlife - Netky X Streetlife X WDGF

NETKY.SK • 30 Október 2017, 10:30 • 2 min
FOTO + VIDEO Trip with Tristan - Pražský Streetlife - Netky X Streetlife X WDGF

Praha - mesto preslávené najmä pivom a knedlíkmi. V našom BMX svete mesto, ako stvorené na jazdenie a točenie streetových klipov.

slovakia

left justify in out

Pražská architektúra nám umožňuje robiť triky aj na svetovej úrovni, o čom vedia aj svetoznámi jazdci. Už niekoľkokrát sa tu ukázali známe tváre sveta BMX. 

 

Kedže toto mesto je domovom viacerích členov našej Streetlife crew, je vždy radosť sa sem prísť pozrieť a natočiť zábery, čo bolo zámerom aj tejto cesty. Rozhodli sme sa vyuziť predposledný októbrový víkend na nazbieranie finálnych klipov na našu dlho pripravovanú premiéru videa ''Barde Bokem''. 

 

Zas raz sa spontánne cez týžden v skupine vyhlásilo, že sa cez víkend jazdí Praha. Každý komu to okolnosti dovolili si pobalil ruksak, rozmontoval bicykel a už v piatok ráno som sedel v buse smer ''stovežatá''. Žiadny výlet sa nezaobíde bez komplikácií, ktoré nastali hneď po príchode. Keďže všetci už boli v centre mesta na bajkoch, nemal som možnosť si zložiť svoju batožinu a musel som využiť plán B - vyskúšať si život kočovníka a vláčiť si všetky svoje veci so sebou. Nezostávalo mi nič iné,  tak som sa ja a môj naložený vak pridal k mojej skupine cyklistov pod Trójskym mostom, kde sa uz ''shredilo'' ( jazdilo ) a natáčalo. Piatková jazdecká zostava - Ludis, Štajno, Kennedy, Gabo Hušek, Aďo Pagáč a.k.a Paganini, malá staffordka Lilka a Palko Kotlas, ktorý sa ku nám pridal až neskôr. 

 

img

 

img

 

img

 

Na tomto mieste som si poskladal bike a dal som si prvé rozjazdy. Jazdená oblasť prvého dňa bola Trója. Natočili sa klípky, popadali zaujímavé triky a jazdilo sa aj po zotmení, pretože sme mali k dispozícii aj prenosné svetlo.

 

img

 

img

 

img

 

Po tomto dni plnom jazdenia a vláčenia všetkých vecí hore - dole po Prahe som sa konečne dostal k pánovi Tóthovi na byt.  Ďakujem mu, že ma na dva dni u seba ubytoval. Tu som si dal ľahučký oddych, ale len dovtedy, kým neprišli ďalšie slovenské posily: Marek Vrábel z Piešťan a mladý Ondro Válent z Hrnčiaroviec. Netrvalo dlho a dovalil sa aj zvyšok našej crew. Nočný program začal pozeraním historických BMX videí a neskôr sme išli do mesta precítiť klubové hudby.
Sobota bola v podobnom štýle. Točili sa klipy a jazdili triky do neskorej noci. Rozdiel bol len v lokalite a ja som si konečne nemusel vláčiť celý svoj majetok so sebou.

 

img

 

 

 

Tretí a posledný deň ( teda len som si myslel, že posledný ), spočiatku vyzeral veľmi nepríjemne, kedže od rána pršalo. Nepočítali sme veľmi s možnosťou, že by sme mohli vonku jazdiť. Ako zázrakom sa okolo obeda vyčasilo a s úsmevom na tvári sme zahájili další hon na klipy.

 

Dokončili sme posledné zábery a postupne nás začali opúštať účastníci “zájezdu “. Posledná zastávka bol krytý skatepark na ostrove Štvanice, kúsok od stanice Florenc, kde som si mal rozložiť bicykel a stihnúť autobus domov. Mal. Parkom medzi tým preletoval svetoznámy domáci jazdec Jakub Juza zo skupiny WDGF riders, ku ktorému sme sa s radosťou pridali.

 

Samozrejme by som to nebol ja keby všetko vychádzalo podľa plánov. Polhodinu pred odchodom môjho busu domov som zistil, že nikto z nás nemal potrebné náradie na rozmontovanie bicykla. Ostal som tu v beznádeji zaseknutý, kedže ďalší volný autobus išiel až na další deň. Rozhodol som sa to hneď neriešiť a radšej si ešte zajazdiť. Po chvíli sa k nám pridal aj další známy klasik,  Marty Svoboda, taktiež z WDGF skupiny. Netrvalo dlho a začali jazdiť extra bomby na večeru 😄.

 

Po oboznámení sa s mojou situáciou, sa ma ujali chalani z WDGF riders, ako takého zraneného vtáčika. Navarili večeru a ponúkli mi nocľah, čo si veľmi cením. Ich ponuku som s veľkou radosťou prijal. Po natočení rôznych parkových záberov s týmito chlapcami sme sa teda vydali k ním domov, kde som sa pri pozeraní obľúbených Simpsonovcov a hraní Playstationu cítil ako doma. 

 

Týmto by som chcel znovu poďakovať všetkým zúčastneným. Ludisovi že ma ubytoval, taktiež WDGF parte, ktorá ma bez váhania pozvala k sebe posledný večer a Martymu, ktorý je úplny frajer a ochotne ma sprevádzal mojou rannou cestou metrom. Nástupom do autobusu smer Bratislava sa moje Pražské dobrodružstvo skončilo a ja som si odnášal so sebou nové skvelé zážitky a videá. 

 

Budúci týždeň Vám opäť prinesiem pokračovanie Berlinského dobrodružstva v tretej časti série. 

 

 

www.streetlifecrew.com
WDGF riders 

 

instagram: @streetlife_crew   @wdgf_raiders   @tristan.streetmiw   @ludistoth   @kennedys   @stajnil   @adriano_pagac   @marek_vrabel   @ondrej_valent   @paulkoutls   @jakubjuza   @svoboudha_37




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies