FOTO+VIDEO Toto logo budú mať naši hokejisti na hrudi! Mariána Hossu nový vizuál dresov slovenskej reprezentácie oslovil

NETKY.SK • 6 September 2018, 15:48 • 2 min
FOTO+VIDEO Toto logo budú mať naši hokejisti na hrudi! Mariána Hossu nový vizuál dresov slovenskej reprezentácie oslovil

BRATISLAVA – Má to byť súčasť reštartu slovenského hokeja. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) dnes oficiálne odprezentoval nové logo, dresy a novú kolekciu oblečenia nášho národného tímu. Cieľom vizuálu je zjednotenie reprezentačných symbolov, pretože doteraz mali SZĽH a reprezentácia vlastné logá. Dlhoročný slovenský reprezentant a trojnásobný víťaz Stanleyho pohára kreativitu autora ocenil, logo a dresy mu padli do oka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Páči sa mi myšlienka so zdvihnutými hokejkami, symbolizuje to víťaznú atmosféru. Keď sme hrali v národnom tíme s chalanmi, tak sme po góloch a víťazstvách dvíhali hokejky. S logom som spokojný, je moderné, výstižné, verím, že sa bude páčiť aj ostatným," prezradil zástupcom médií Hossa, ktorý si už nový dres neoblečie: "Všetko ide dopredu, rád by som ešte hral, ale situácia je taká, aká je. Ja som tu v pozícii, aby som pomohol."

 

Po novom na dresoch národného tímu nebude štátny znak SR, ale upravený dvojkríž na troch hokejkách, ktoré pripomínajú originálne trojvršie z oficiálneho štátneho symbolu Slovenskej republiky.

 

img


"V minulosti bol slovenský hokej reprezentovaný viacerými logami - zväz mal logo, na dresoch Slovenského tímu bol štátny znak, reprezentácia mala svoj symbol a týmto vizuálom by malo dôjsť k zjednoteniu," uviedol na tlačovej konferencii prezident SZĽH Martin Kohút.

K podobnému kroku v nedávnej minulosti pristúpili aj iné krajiny 

Česi, Američania, Kanaďania či Švédi, všetci vymenili štátne symboly na dresoch za unikátne logá: "Som rád, že sme urobili krok dopredu a zmodernizovali sme vizuál zväzu a reprezentácie. SZĽH dlhodobo pracuje na ,reštarte´ slovenského hokeja, rozbiehame projekty, ktorých úlohou je priblížiť hokej deťom, rozšíriť hráčsku základňu, vzdelávať trénerov, obnovovať infraštruktúru, jednoducho budujeme hokej, a preto aj týmto logom chceme akoby vymedziť novú éru slovenského hokeja," doplnil Kohút.

 

img
Nové logo má aj ďalšie rozmery, ako poznamenal riaditeľ marketingu SZĽH Vladimír Janček, zväz chce byť médiom pre všetky športy súvisiace s hokejom. Okrem toho je motiváciou aj obchodný potenciál, ktorý môže poskytnúť zdroje na ďalší rozvoj odvetvia na Slovensku: "Našim cieľom je postupne spájať všetky hokejkové športy ako sledgehokej, florbal či hokejbal. Nové logo má teda symbolizovať aj to spojenie, ktoré chceme dosiahnuť," upresnil Janček.

 

img
Autorom nového loga je kreatívec Peter Kačenka

"Cieľom bolo vytvoriť logo, ktoré bude jednoduché a jednoznačné. Bol to náročný proces, redizajn štátneho symbolu sa nerobí každý deň. Štátny symbol je pre hokejistov ako štandarda pre bojovníkov, ktorú nesú do každého boja. Nebol teda priestor na úplnú zmenu symbolu. Pri štylizovaní kopcov som skúsil do nich vložiť hokejky a získal som pocit, že to vytvára dojem hokejovej krajiny. Dúfam, že sa to ujme a že sa s tým fanúšikovia, ktorí sú v celom procese dôležití, stotožnia," uviedol autor nového vizuálu.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona