FOTO+VIDEO Tomi KID Kovács si plní svoj sen, jeho akadémia sa vďaka priateľom mení na krásne priestory

NETKY.SK • 30 Október 2017, 12:30 • 2 min
FOTO+VIDEO Tomi KID Kovács si plní svoj sen, jeho akadémia sa vďaka priateľom mení na krásne priestory

BRATISLAVA/GALANTA – Tomi KID Kovács zväčša plní túžby a sny ostatným. Tentoraz sa rozhodol, že skúsi zrealizovať aj svoj veľmi odvážny zámer. Z ošumelej 100-ročnej sýpky v Matúškove neďaleko Galanty sa rozhodol vybudovať modernú akadémiu boxu a miesto pre šport a relax. Vítaní sú vraj všetci športoví nadšenci, v niekoľkopodlažnej budove budú boxerské ringy, fitnes a kardio centrum, športová zóna pre najmenších, sauna aj miesto na občerstvenie a posedenie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Všetko je to svojpomocne, z vlastných zdrojov. Nebyť môjho otca, ktorý tu pracuje nonstop a odvádza vysokokvalitnú prácu, mojich priateľov a zverencov, iba ťažko by sa to podarilo zrealizovať. Táto budova je krásna, je to bývala sýpka, keď sme sem prvý raz vkročili, nedalo sa tu vôbec dýchať, všade množstvo špiny a holubov. Vyniesli sme niekoľko ton odpadu, tým to celé začalo," zaspomínal Tomi KID na prvé dojmy z historickej budovy. "Vďaka priateľom a blízkym sa posúvame. Bez nich by to išlo nesmierne pomaly," dodal niekdajši majster sveta. 

 

Po niekoľkomesačnej drine sa interiér budovy začína meniť na atraktívne prostredie, s konkrétnymi kontúrami jednotlivých miestností, upúta najmä industriálny charakter  priestorov. "Chcem ponechať pôvodný ráz tejto budovy, viacerí ma síce od toho odhovárali, vraj aby som to urobil moderne a vykašlal sa na tie tehly a podobne. Mám svoju predstavu a uvidíte, bude to paráda..," s nadšením dodal Tomi KID Kovács, ktorý sa v marci stal prezidentom Slovenskej boxerskej federácie (SBF). 

 

img

 

Najväčším pracantom je jednoznačne 67-ročný Pavol Kovács. Tomi si nevie prácu svojho otca vynachváliť, napokon murárske remeslo ho aj živilo: "Trávi tu najviac času, robí precízne a veľmi kvalitne." Kovácsa staršieho lichôtka potešila a okamžite zareagoval: "To by bolo, keby som vlastnému synovi nepomohol...(smiech)."  A kedy bude akadémia dokončená? "Snáď pred Vianocami, ale pôjde zatiaľ iba o boxerskú časť. Dúfam, že 23. decembra zaznie prvý gong a uvidíme prvý úder," vyslovil svoje želanie Tomi Kid.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies