FOTO+VIDEO Tím Slovenska čakajú dva náročné súboje, tréner Kozák sa v Trnave teší na vypredaný štadión

NETKY.SK • 29 August 2017, 09:53 • 2 min
FOTO+VIDEO Tím Slovenska čakajú dva náročné súboje, tréner Kozák sa v Trnave teší na vypredaný štadión

ŠAMORÍN - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nemal k dispozícii kompletný káder 24 nominovaných hráčov počas pondelňajšieho popoludňajšieho zrazu národného tímu v Šamoríne pred blížiacimi sa zápasmi v Trnave proti Slovinsku (1. septembra o 20.45 h) a v londýnskom Wembley proti domácemu Anglicku (4. 9. o 20.45 h SELČ) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na budúcoročné MS do Ruska.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zo dvoch tuctov nominovaných futbalistov A-tímu SR chýbal pre klubové povinnosti v izraelskom Beitare Jeruzalem Erik Sabo. Dvojica skúsených stopérov Martin Škrtel - Ján Ďurica, ktorá je vykartovaná pre súboj so Slovinskom, dostala osobné voľno a pridá sa k tímu v utorok na pravé poludnie. Neskorší príchod ohlásil aj Tomáš Hubočan, ktorý figuroval v zostave Olympique Marseille proti AS Monaco. Hubočanov tím prehral vysoko 1:6. 

Zdravotný stav hráčov je uspokojivý, cez víkend pre problémy s podvrtnutým členkom nebol v zápasovej nominácii stredopoliar Herthy BSC Berlín Ondrej Duda. "Pred stretnutím s Dortmundom si podvrtol členok, ale do kvalifikačného zápasu by mal byť v poriadku," informoval reprezentačný tréner Ján Kozák,

Premiérovo dostali pozvánku obranca Róbert Mazáň z MŠK Žilina a krídelník Jaroslav Mihalík z poľského klubu Cracovia Krakov. Do reprezentácie SR sa po odpykaní kartového trestu vrátili Adam Nemec a aj Juraj Kucka, ktorý po zlomenine nosa odohral ligový zápas za Trabzonspor s maskou. "Strelil v ňom krásny gól, všakže!? Bodaj by si niečo nechal na zápas so Slovinskom," zaželal si šéf realizačného tímu slovenského národného tímu. K dispozícii nie je stopér ŠK Slovan Bratislava Kornel Saláta, ktorý si pred dvoma týždňami v ligovom dueli s Dunajskou Stredou poranil krížny väz v kolene a doba jeho liečby sa odhaduje približne na šesť mesiacov.

V kádri figuruje aj Matúš Kozáčik, ktorý po operácii kolena už chytá vo svojom klube Viktoria Plzeň. "Kozáčika som videl v akcii v dueli Plzne s Ostravou, v bránke vyzeral dobre. Bol v stave, v akom brankár má byť. Som presvedčený, že by nešiel chytať, ak by nebol v poriadku," skonštatoval tréner Kozák.

Trénera reprezentácie teší, že v Trnave čaká mužstvo v dueli so Slovinskom plný štadión: "Som rád, že slovenský divák sa vrátil na tribúny a bude vypredané. Teší ma že chlapci výkonmi a výsledkami dostali fanúšikov opäť na štadión. Verím, že hráči im dajú impulz a budeme mať domáce prostredie."

Na margo piatkového súpera 63-ročný kormidelník povedal: "Viackrát sme si ho pozreli, trénerovi Slovinska tiež vypadli niektorí hráči zo zostavy, vsadil na mladosť a dravosť. Maribor postúpil do skupinovej fázy Ligy majstrov, a tak má z čoho vyberať. Má k dispozícii mladších i skúsenejších hráčov. Je to typické mužstvo bývalej Juhoslávie, Tešíme sa na dobrý zápas."

 



Slovákom patrí po šiestich odohraných kolách 2. priečka v tabuľke F-skupiny. Ak zverenci Jána Kozáka zvíťazia vo zvyšných štyroch dueloch, postúpia na šampionát do Ruska bez ohľadu na ostatné výsledky v skupine. Priamy postup na svetový šampionát do Ruska si zabezpečia víťazi každej z deviatich eliminačných skupín. Pre posledné mužstvo z tabuľky "druhých" sa kvalifikácia skončí, zostávajúcich osem tímov z druhých priečok bude v novembri bojovať v baráži o zostávajúce štyri európske miestenky. Slovensko sa na majstrovstvách sveta predstavilo iba raz - v JAR 2010 preniklo do osemfinále, kde stroskotalo na neskoršom vicemajstrovi Holandsku (1:2).

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na zápasy proti Slovinsku (1. septembra o 20.45 h v Trnave) a Anglicku (4. septembra o 20.45 h SELČ v londýnskom Wembley) v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska:


Brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Martin Dúbravka (Sparta Praha/ČR), Martin Polaček (Zaglebie Lubin/Poľ.)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem/Izr.), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Milan Škriniar (Inter Miláno/Tal.), Ján Ďurica (Trabzonspor/Tur.), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille/Fr.), Norbert Gyömbér (AS Rím/Tal.), Lukáš Štetina (Sparta Praha/ČR), Róbert Mazáň (MŠK Žilina)
Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo/Šp.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Greguš (FC Kodaň/Dán.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Hertha Berlín/Nem.), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Albert Rusnák (Real Salt Lake/MLS), Vladimír Weiss (Al-Gharafa/Kat.), Juraj Kucka (Trabzonspor/Tur.), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov/Poľ.),
Útočníci: Michal Ďuriš (FK Orenburg/Rus.), Adam Nemec (Dinamo Bukurešť/Rum.)

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies