FOTO+VIDEO Talentovaný Matej Homola oslavuje 10 rokov v motoršporte, teraz ho čaká prelomová sezóna

NETKY.SK • 16 Marec 2018, 14:30 • 2 min
FOTO+VIDEO Talentovaný Matej Homola oslavuje 10 rokov v motoršporte, teraz ho čaká prelomová sezóna

BRATISLAVA - Matej Homola ako prvý slovenský jazdec štartoval na domácich pretekoch majstrovstiev sveta WTCC na okruhu Slovakia Ring, ako prvý Slovák sa niekoľkokrát postavil na pódium pretekov TCR International Series a teraz prichádza fantastická zmena.

slovakia

left justify in out

Na konci roka 2017 došlo k zlúčeniu dvoch najprestížnejších šampionátov cestovných vozidiel na svete, a to WTCC (majstrovstvá sveta cestovných vozidiel) a TCR International Series (šampionát cestovných vozidiel) a vznikol nový seriál so štatútom Svetového pohára - WTCR.

Ako najlepšie zhrnúť spojenie týchto dvoch pohárov? Svetový pohár WTCR zahŕňa to najlepšie z oboch svetov. Jazdiť sa bude na vozidlách TCR, ktoré sú skutočne blízko štandardným vozidlám, aké si dokážete objednať priamo v showroomoch, čo prináša nižšiu finančnú náročnosť a zároveň, omnoho širšie štartovné pole. Mení sa však promotér, po novom to bude Eurosport Events, ktorý mal na starosti majstrovstvá sveta WTCC, čo znamená, že preteky sa pôjdu na 4 rôznych kontinentoch, bude 30 samostatných pretekov (3 každý víkend) a preteky budú naživo vysielané nielen na internete, ale aj na TV stanici Eurosport.

 

img
Talentovaný 23-ročný slovenský pretekár na margo tohto prelomového roka povedal: "Je neuveriteľné, aký veľký krok sa nám podaril. Sám neviem, či si už uvedomujem, že tento rok, keď oslavujem 10 rokov v motoršporte, sme sa dostali do najvyššej ligy. Ako 13-ročný som si prvýkrát sadol do motokáry v pretekoch majstrovstiev Slovenska. Prešlo 10 rokov a je predo mnou sezóna doslova z ríše snov. Svetový pohár WTCR je to najviac, čo v kategórií pretekov cestovných automobilov existuje. Počet pretekárov je limitovaný na 26 a ja, z malej krajiny akou je Slovensko, som sa tam dostal. Nešlo by to bez neskutočnej podpory, akú dostávam od rodiny a samozrejme, od našich reklamných partnerov a v neposlednom rade aj od všetkých fanúšikov, ktorí mi držia palce.“

Rok plný zmien, jedna vec však ostáva. Homola sa minulý rok predstavil vo farbách belgického tímu DG Sport Competition, ktorý bol s jeho výkonmi viac ako spokojný a preto došlo k vzájomnej dohode aj tento rok. Nebude to však už za volantom Opel Astra TCR, ale krotiť bude francúzsku novinku Peugeot 308 TCR. Vozidlo pochádzajúce z dielne Peugeot Sport si vyskúšal už pred pár dňami vo Francúzsku. Pod kapotou mu tlčie srdce s objemom 1,6 l preplňované turbodúchadlom a dosahuje maximálny výkon 350 k. Krivka maximálneho krútiaceho momentu dosahuje 420 Nm.

 

 

Kalendár svetového pohára WTCR 2018:

 

8. 4. Maroko, Circuit Mouley El Hassan

29. 4. Maďarsko, Hungaroring

12. 5. Nemecko, Nürburgring Nordschleife

21. 5. Holandsko, Circuit Zandvoort

24. 6. Portugalsko, Vila Real

5. 8. Argentína, Autódromo Termas de Río Hondo,

30. 9. Čína, Ningbo International Circuit

7. 10. Čína, Wuhan International Circuit

28. 10. Japonsko, Suzuka Circuit

18. 11. Macau, Guia Circuit



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies