FOTO + VIDEO Takéhoto zamestnanca letiska by ste nečakali! Na svoje povolanie má špeciálny výcvik

NETKY.SK • 23 December 2017, 12:00 • 2 min
FOTO + VIDEO Takéhoto zamestnanca letiska by ste nečakali! Na svoje povolanie má špeciálny výcvik

Letisko v Michigane sa môže pochváliť špeciálnym zamestnancom, ktorý tu plní veľmi dôležitú úlohu.

slovakia

left justify in out

Bezpečnosť na letisku je jednou z najdôležitejších priorít. Veľký dôraz sa na ňu kladie aj  v americkom meste Traverse City v štáte Michigan. Okrem množstva zamestnancov, ktorí dohliadajú na plynulý chod letiska je tu aj jeden špeciálny. Volá sa Piper a je to psík.

 

Jeho „nadriadeným“ je majiteľ Brian Edwars. Spolu tvoria dokonalý tím. Čo je teda ich úlohou? Spoločne sa starajú o to, aby vzletová aj pristávacia dráha bola „čistá“, teda, aby sa po nej nepremávali vtáky, ktoré pre lietadlá môžu byť veľmi nebezpečné. Ako Brian vysvetlil, obvykle Piper plaší len menších jedincov, no z času na čas narazia aj na skutočne veľkých. Títo by pri nasatí motorom mohli spôsobiť katastrofu.

 

Piper má dokonca špeciálny výcvik, ktorý mu umožňuje zbavovať sa vtáctva v neželanej zóne veľmi efektívne. Svoje poslanie nevníma ako prácu, ale ako hru. Zakaždým sa z nej teší, robí to, čo mu je prirodzené a čo ho baví a tým pomáha nielen zamestnancom letiska, ale aj samotným pasažierom, ktorých tak nič pri odlete nezdrží.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies