FOTO + VIDEO Strieborných Chorvátov privítali v Záhrebe státisíce fanúšikov

NETKY.SK • 17 Júl 2018, 09:28 • 2 min
FOTO + VIDEO Strieborných Chorvátov privítali v Záhrebe státisíce fanúšikov

ZÁHREB - Chorvátsku futbalovú reprezentáciu, ktorá na nedávnych XXI. majstrovstvách sveta v Rusku zaznamenala najväčší úspech v dejinách krajiny, vítali po návrate domov státisíce fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Mužstvo trénera Zlatka Daliča, ktoré v nedeľňajšom finále v moskovských Lužnikách podľahlo Francúzom 2:4, si v uliciach chorvátskej metropoly Záhreb mohlo vychutnávať prítomnosť trátisícov oslavujúcich podporovateľov. Tí zväčša odetí v "šachovnicových" dresoch nadšene skandovali a mávali chorvátskymi vlajkami, aby vzdali hold tímu okolo "špílmachra" Luku Modriča. Podľa pozorovateľov bol návrat domov v podaní "vatrenich" najveľkolepejší od vzniku novodobého samostatného štátu v roku 1991.

Autobus s hráčmi išiel ulicami Záhrebu niekoľko hodín. Nespočetne mnohokrát mu totiž upchal cestu rozradostený dav ľudí, ktorí chceli pozdraviť svojich miláčikov. Niektorí sa dočkali aj cenného úlovku v podobe autogramu. "Ďakujem Chorvátsko, ďakujem Záhreb," zakričal stredopoliar Realu Madrid Luka Modrič, ktorý dostal od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) ocenenie pre najlepšieho hráča turnaja. "Neexistujú žiadne slová, ktorými by sme dokázali opísať to, čo teraz prežívame," nadviazal ďalší z hviezdnych Chorvátov na MS 2018 Ivan Rakitič z FC Barcelona.

"Nedokážem ani vysvetliť, čo tento úspech znamená pre Chorvátsko. Dúfam, že práve toto posilní hospodársky rozvoj krajiny, prinesie nové pracovné miesta a mladí ľudia sa vrátia späť domov. Som hrdá nielen na náš futbalový tím, ale na celý náš národ," povedala ešte v nedeľu tesne po finálovom zápase chorvátska prezidentka Kolinda Grabarová Kitarovičová.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona