FOTO+VIDEO Športovec roka 2016

NETKY.SK • 23 December 2016, 11:57 • 2 min
FOTO+VIDEO Športovec roka 2016

Matej Tóth je prvým zástupcom kráľovnej športov atletiky na vrchole športového roka na Slovensku v 24-ročnej histórii prestížnej ankety. Sila zlatej olympijskej medaily prevýšila individuálne triumfy Petra Sagana , ktorý v tomto roku obhájil titul svetového šampióna v cestných pretekoch, vyhral slávnu klasiku a piaty raz v sérii získal zelený dres pre najaktívnejšieho pretekára podujatia Tour de France.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Víťazka tenisových majstrovstiev sveta WTA Tour Dominika Cibulková skončila tretia. Tóth, Sagan a Cibulková figurovali na všetkých hlasovacích lístkoch 122 športových novinárov. Všetci laureáti sa zhodne vyjadrili, že išlo o najsilnejší  a najúspešnejší  športový rok v histórii Slovenska. Túto skutočnosť potvrdzuje aj umiestnenie  bratrancov Škantárovcov, ktorým zlatý kov z Ria vyniesol ´iba´ štvrtú priečku v celkovom hodnotení.

 

 

Matej Tóth: "Je to o postoji, či sa niekto rozhodne preferovať svetovú hviezdu typu Petra Sagana alebo olympijské zlato. Či to beriem ako záväzok do budúcnosti? Ja som najmä rád, keď môžem robiť to, čo ma baví a to bola vždy moja hlavná motivácia , ktorá ma hnala do tvrdého tréningu, nie zlatá olympijská medaila. Úspechy sa dostavili až časom vďaka tvrdej práci."

 

Peter Sagan: "Chcel by som sa poďakovať všetkým svojím fanúšikom a tým, ktorí ma podporujú. A ďakujem za krásny večer. Viac slov ani netreba. Gratulujem Maťovi Tóthovi, veľký vzor je pre mňa Štefan Svitko, lebo sem-tam chodím s bratom na motorke ."

 

Dominika Cibulková: "Pre športovcov je takáto anketa čerešnička na torte. V tomto úspešnom roku u mňa najviac zarezonovali olympijské úspechy, Peťo Sagan, ale aj skvelé lyžiarky. Som veľmi rada, že som sa v takom silnom roku slovenského športu mohla umiestniť v prvej desiatke. Je to skvelé, že si to môžem vychutnať. Veľká vďaka patrí celej mojej rodine, môjmu tímu a vôbec všetkým, ktorí ma podporujú.“

 

Peter Škantár: "Tento rok bola nabitá konkurencia, ale naše štvrté miesto ma negatívne prekvapilo. Celú svoju kariéru som si myslel, že olympijská medaila je top toho, čo sa dá dosiahnuť v športe. A teraz vidím, že je to trošku nedocenené. Prajeme, samozrejme, úspech každému športovcovi. Maťovi Tóthovi titul patrí právom, ale vnímam to ako veľmi veľký rozdiel v jeho umiestnení a našom. Ja za seba môžem povedať, že olympijské zlato by som neporovnával s titulmi majstra sveta."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies