FOTO+VIDEO Slovenky povedie americká trénerka s odvážnymi plánmi, národný tím SR chce dostať medzi svetovú elitu!

NETKY.SK • 2 Október 2017, 14:10 • 2 min
FOTO+VIDEO Slovenky povedie americká trénerka s odvážnymi plánmi, národný tím SR chce dostať medzi svetovú elitu!

BRATISLAVA - Novou trénerkou slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie sa stala hráčsky aj trénersky skúsená Jenny Potterová. Tridsaťosemročná Američanka vie, že ju čaká veľa práce, ale je na to pripravená. Cieľom novej trénerky slovenských hokejových reprezentantiek Jenny Potterovej je pomôcť posunúť ženský hokej na Slovensku dopredu.

slovakia

left justify in out

V najbližších dňoch chce postupne spoznávať všetky adeptky na národný dres, odsledovať v ich zápasoch a od novembrového reprezentačného kempu s nimi začať pracovať. Jej dlhodobou ambíciou je postúpiť s národným tímom medzi svetovú elitu a prebojovať sa na zimné olympijské hry.

 

Nad ponukou vôbec neváhala

"Bolo mi cťou, dostať takúto ponuku, takže som dlho neváhala. Predstavovalo to veľké rozhodnutie. Som nadšená, že môžem stavať na tradícii, ktorá je tu veľmi silná. Takisto ma teší aj spolupráca s Miroslavom Šatanom a Craigom Ramsaym. Budem sa snažiť, aby sa v tejto krajine zvýšila úroveň ženského hokeja," povedala Potterová v pondelok na tlačovej konferencii v Bratislave.

 

Úspechy v hráčskej aj trénerskej kariére

Potterová sa ako hráčka stala olympijskou víťazkou, je držiteľkou ďalších troch olympijských medailí, desaťnásobnou medailistkou z majstrovstiev sveta, štyrikrát sa stala svetovou šampiónkou. Na trénerskej úrovni pôsobila ako hlavná trénerka Trinity College a Ohio State University v americkej univerzitnej lige.

 

"Jenny má bohaté skúsenosti, žala úspechy ako hráčka i trénerka, a preto si myslíme, že je správna voľba pre Slovensko. Mali sme viacero kandidátov, ale Jenny bola naša voľba číslo jeden. Má dostatočné skúsenosti na to, aby vedela dievčatá naučiť, ako vyzerá ženský hokej na najvyššej úrovni," uviedla na adresu novej trénerky generálna manažérka reprezentácií žien Zuzana Tomčíková.

 

Úroveň hokeja žien na Slovensku treba pozdvihnúť

Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) vsadilo pri výberoch nových trénerov na zámorskú kartu - mužskú reprezentáciu vedie Kanaďan Craig Ramsay, ženskú zasa Američanka Potterová. "Hľadali sme cestu ako posunúť aj ženský hokej smerom dopredu," vysvetlil výber generálny manažér reprezentácií SR Miroslav Šatan.

 

"Tímy z našej najvyššej súťaže tvoria základ reprezentácií, Jenny bude s nimi pracovať priamo v teréne, rotovať od družstva k družstvu, spoznávať hráčky a koučovať hlavný ženský tím. Veríme, že pomôže zvýšiť úroveň nášho ženského hokeja a zvýši záujem dievčat o hokej. Sme presvedčení, že posunie slovenský ženský hokej dopredu. Dlhodobým cieľom je vrátiť ho medzi svetovú elitu."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies