FOTO+VIDEO Slovenky nastúpia proti Holanďankám aj s Dominikou Cibulkovou! Teší sa na spoločné utužovanie kolektívu

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 17:08 • 2 min
FOTO+VIDEO Slovenky nastúpia proti Holanďankám aj s Dominikou Cibulkovou! Teší sa na spoločné utužovanie kolektívu

BRATISLAVA - Slovenské tenistky nastúpia v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie proti Holandsku aj s Dominikou Cibulkovou. Svetová štvorka v januári oznámila, že vynechá celý fedcupový ročník a sústredí sa na individuálny program. Na tlačovej konferencii v bratislavskom NTC však oficiálne uviedla, že Matejovi Liptákovi bude v dôležitom stretnutí k dispozícii. V nominácii slovenského kapitána ďalej figurujú Kristína Kučová , Jana Čepelová, Rebecca Šramková a aj Daniela Hantuchová.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Dominika v tíme je, samozrejme, veľkou posilou, ale ešte stále to neznamená záruku víťazstva. Máme náročného súpera, sami sme sa nedávno presvedčili, že Holanďanky vedia vo Fed Cupe zahrať. Papierové predpoklady sú jedno a dianie na kurte druhé," upozornil Matej Lipták. Oficiálny začiatok spoločnej prípravy bude vo Veľkonočný pondelok, ale kurt zrejme k dispozícii už od piatka: "Je to veľká pomoc, lebo počasie vonku predsa len ešte nie je najlepšie. Možno by sme radi trávili sviatky inak, ale sme profesionáli zvyknutí na podobné veci."

 

Nominované Slovenky síce všetky žijú v Bratislave, ale počas fedcupového týždňa budú bývať spoločne v hoteli na utuženie tímovej atmosféry. Lipták je v prípade potreby, najmä zdravotnej, pripravený osloviť aj národnú rekordérku v tejto súťaži Danielu Hantuchovú.

 

"O mojom návrate do tímu rozhodlo viac faktorov. Ten základný bol, že hráme doma. Byť zdravá a absentovať vo fedcupovom stretnutí pred našimi fanúšikmi, to by bolo veľmi ťažké. Tréner a zároveň kapitán ma nemusel veľmi prehovárať. Rozhodnutá som bola už po úspechu vo Forli, potom sme si k tomu sadli ešte pred turnajom v Amerike," vysvetlila novinárom zmenu svojho pôvodného rozhodnutia Dominika Cibulková.

 

Najúspešnejšia tenistka Slovenska sa tento rok posunula z piatej na rekordnú štvrtú priečku vo svetovom rebríčku tenistiek vo dvojhre, ale na žiadnom z ôsmich turnajov neuspela vo viac ako dvoch zápasoch. Uvítala preto možnosť absolvovať prípravu v domácom prostredí so svojím trénerom a kapitánom tímu v jednej osobe: "Program mi napokon umožnil odohrať tento zápas. Dokonca mi do toho programu dobre pasuje. Dúfam, že tímu pomôžem. Budú to prvé zápasy na antuke, očakávam náročný a kvalitný tenis. Nesmierne sa na tento týždeň teším," vyhlásila dobre naladená Dominika Cibulková.

 

Program play off o postup do svetovej skupiny Fed Cupu BNP Paribas 2018

 

Slovensko – Holandsko

Miesto: AEGON aréna, Bratislava

Termín: 22.-23. apríl 2017

Povrch: antuka v hale

Hlavný rozhodca: Tony Cho (Kanada)

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies