FOTO+VIDEO Slováci sú v Thajsku veľkými hviezdami, na zápasy sa predalo vyše 30-tisíc vstupeniek

NETKY.SK • 21 Marec 2018, 15:33 • 2 min
FOTO+VIDEO Slováci sú v Thajsku veľkými hviezdami, na zápasy sa predalo vyše 30-tisíc vstupeniek

Bangkok - Slovenská futbalová reprezentácia absolvuje tohtoročnú súťažnú premiéru na medzinárodnom turnaji King's Cup v thajskom Bangkoku. Zverenci trénera Jána Kozáka sa vo štvrtkovom semifinále o 10.30 SEČ stretnú so Spojenými arabskými emirátmi, v nedeľu 25. marca ich čaká zápas o umiestnenie proti víťazovi resp. proti zdolanému z druhého súboja medzi domácim Thajskom a debutujúcim Gabonom.

slovakia

left justify in out

Slováci odcestovali do Thajska v pondelok večer krátko po vyhlásení ankety Futbalista roka 2017, ktorú už siedmykrát v kariére ovládol Marek Hamšík. Špílmacher slovenského tímu a talianskeho SSC Neapol však turnaj neabsolvuje pre zranenie stehenného svalu, ktoré utrpel v nedeľňajšom ligovom zápase proti FC Janov.

 

Na jeho miesto tréner Kozák nepovolal žiadneho náhradníka, na dva zápasy si vystačí s 23-členným kádrom. V ňom figurujú štyria nováčikovia - brankár Michal Šulla a obranca Boris Sekulič zo Slovana Bratislava, resp. útočník Erik Pačinda a obranca Ľubomír Šatka z Dunajskej Stredy.

 

Prvé dojmy Kozáka po prílete do Thajska boli pozitívne. "Let bol príjemný, rovnako aj privítanie. Máme za sebou aj tlačovú konferenciu a je vidieť, že organizátori pripisujú podujatiu veľkú váhu. Toľko médií a televíznych spoločností som takto pohromade už dávno nevidel. My sa zase pripravujeme, pretože chceme byť úspešní," citovala slová Kozáka oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

 

img

 

"Záťaž mojich zverencov bola cez víkend rôzna. Uvidím, ako sa budú jednotliví hráči po dnešnom oficiálnom tréningu cítiť. Verím, že všetci dobre zregenerovali a ja budem môcť proti Spojeným arabským emirátom poslať zostavu, o ktorej už mám predstavu. Som veľmi rád, že včera všetci chlapci trénovali, iba Noro Gyömbér sa pripravoval individuálne. Ale on sem letel s tým, že ešte nie je celkom fit a v prvom stretnutí s ním ani počítať nemôžem. Do ďalšieho zápasu sa pokúsi dať do poriadku," informoval Kozák o zdravotnom stave kádra.

 

Spolu s kolegami z realizačného tímu si uvedomuje, že jeho zverencov nečaká ľahký súper. Slováci turnaj vyhrali v roku 2004 a aj teraz by radi uspeli.  Usporiadatelia King's Cupu hlásia, že predali vyše 30-tisíc vstupeniek. "Diváci k futbalu patria a keď ich príde toľko, budem veľmi rád. Ako som povedal, usporiadatelia dávajú turnaju veľkú vážnosť a také množstvo ľudí je o to väčšia motivácia pre mňa i hráčov."

 

V Bangkoku je diametrálne odlišné počasie, aké bolo pri odchode výpravy zo Slovenska. V Bangkoku ukazuje teplomer cez deň viac než 30-stupňov Celzia a organizmus Európanov si musel zvyknúť aj na vysokú vlhkosť vzduchu. "Myslím si, že mladý organizmus skôr zregeneruje a prispôsobí sa. Do zajtrajšieho výkopu je ešte dostatok času na prispôsobenie sa. Lekári predtým, ako sme do Thajska odišli, robili maximum. Zisťovali si všetko, čo treba a myslím si, že budeme dobre pripravení," poznamenal Kozák.

 

Program turnaja King's Cup:

 

Štvrtok 22. marca (v SEČ)

semifinále

10.30 SLOVENSKO - SAE

13.30 Thajsko - Gabon

 

Nedeľa 25. marca (v SELČ)

11.30 zápas o 3. miesto

14.30 finále

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona