FOTO+VIDEO Slováci predávajú unikátny hokejový projekt do ruskej KHL! Partnerom moderného centra sa stal aj Ľubomír Višňovský

NETKY.SK • 26 Október 2017, 17:00 • 2 min
FOTO+VIDEO Slováci predávajú unikátny hokejový projekt do ruskej KHL! Partnerom moderného centra sa stal aj Ľubomír Višňovský

BRATISLAVA - Aj s podporou niekdajšieho vynikajúceho obrancu Ľubomíra Višňovského či kouča Norberta Javorčíka, známeho z reprezentácie SR do 18 rokov, sa hokejovému diagnosticko-tréningovému centru Miroslava Laža darí prenikať do zahraničia, ich spoločný projekt bude najnovšie aj v ruskom Petrohrade v tréningovom centre miestneho tímu SKA Petrohrad.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hokejové diagnosticko-tréningové centrum využíva vysoko prepracované a moderné metódy vyvíjané na Slovensku. Tréningové priestory a možnosti centra využívajú aj mnohé zahraničné kluby a hráči. "Dnes už význam centra presahuje hranice Slovenska. Čím ďalej, tým viac sa v ňom pripravujú hráči z celého sveta a opäť nehovoríme len o profesionáloch, ale cestu doň si nachádzajú aj mládežníci z rôznych kútov sveta. Dôkazom kvalít tohto projektu je aj to, že o prácu týchto ľudí, metodiku a systém sa zaujímajú také špičkové európske kluby. Centrum sme otvorili aj vo vzdialenom Vladivostoku, po celom Rusku ich máme zatiaľ dvanásť," uviedol generálny riaditeľ diagnostického centra HDC Slovakia (Hockey Development Centre) a niekdajší reprezentant Slovenska Miroslav Lažo.

 

img

 

Ambasádorom sa stal Ľubomír Višňovský

Projekt v minulosti využívala slovenská osemnástka v príprave na MS, v minulej sezóne sa s ním stretol aj Višňovský, ktorý podobné prístupy pozná zo zahraničia. "Musím priznať, že realizačný tím, ktorý viedol reprezentáciu, odviedol super prácu. V slovenskom hokeji je veľa ľudí, ktorí veľa rozprávajú, ale tu konečne vidím, že niekto aj svoje slová realizuje. Dejú sa tu konkrétne veci a prinášajú výsledky. Toto všetko ma presvedčilo, aby som vstúpil do projektu a stal sa jeho ambasádorom. V spoločnosti mám aj svoj podiel," povedal Višňovský.

 

V centre sa pripravovala aj slovenská reprezentácia do 18 rokov

Pri zrode tejto metodiky stál aj bývalý tréner slovenskej reprezentácie do 18 rokov Norbert Javorčík, ktorý svoj úspech vidí práve v integrovaní tohto modelu do celoročnej prípravy tímu: "Počas našej prípravy sme pracovali s modelom individuálnej prípravy hráča. Tento model sa skladá zo siedmich základných oblastí prípravy hráča, ktoré sú navzájom prepojené a každá ovplyvňuje každú ďalšiu. Sú to všeobecná príprava, špeciálna príprava, zdravotný stav, regenerácia, výživa, pitný režim a v strede tohto všetkého je mentálna príprava."

 

img

 

Mentálna príprava hráča je dôležitou súčasťou konceptu

Súčasťou kolektívu HDC Slovakia je viacero špičkových odborníkov. Jednou z nich je aj mentálna trénerka mladých hokejistov Slavomíra Gazdíková. Tá považuje správne psychické nastavenie športovcov za to najdôležitejšie: "Individuálna mentálna príprava je základom kolektívneho úspechu. Spolupracujeme s hokejistami a tiež s celým realizačným tímom. Správna komunikácia a vysvetľovanie pokynov trénera smerom k hráčovi je podstatná, pretože určuje ako bude vzájomná spolupráca v kolektíve prebiehať."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies