FOTO+VIDEO Skupina Elán pripravuje veľkolepý open-air koncert v Trnave, Jožo Ráž pred vystúpeniami tvrdo trénuje

NETKY.SK • 22 September 2017, 13:40 • 2 min
FOTO+VIDEO Skupina Elán pripravuje veľkolepý open-air koncert v Trnave, Jožo Ráž pred vystúpeniami tvrdo trénuje

BRATISLAVA – Skupina Elán pripravuje pre slovenských fanúšikov veľkolepé zavŕšenie koncertného turné "Živých nás nedostanú" jesenným open-air koncertom v trnavskej City Aréne. V piatok 13. októbra sa priaznivci legendárnej bratislavskej skupiny môžu tešiť na pestrý hudobný program a bohatú vizuálnu show. Elán bude prvým slovenským interpretom, ktorý odohrá samostatný koncert v novej trnavskej aréne, do Trnavy sa vráti po 20 rokoch.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Povery musia ísť bokom

Pre Joža Ráža je trinástka špecifickým číslom, s termínom koncertu si starosti nerobil. "Trinástka je moje šťastné číslo a je to aj dátum mojej svadby s mojou manželkou, takže mne to absolútne vyhovuje,  som spokojný," vyhlásil so svojským úsmevom na tvári počas tlačovej konferencie. Líder Elánu nepodceňuje ani prípravu na jesenný koncert, je pripravený zo seba vydať maximum: "Trikrát týždenne trénujem s fyzioterapeutom, aby som mohol vôbec chodiť (smiech..) Počas koncertu zhodím aj dve a pol kila . Alkohol pred koncertom nepijeme, maximálne jeden ´panák´ na uvoľnenie hlasiviek."

 

Spomienka na Hodinu slovenčiny

Skupina Elán začala s prípravou turné nesúce meno posledného štúdiového albumu Živých nás nedostanú už pred dvomi rokmi. Najväčší priestor bezmála dvojhodinového koncertu okrem skladieb z uvedeného albumu a tradičných hitov bude patriť pesničkám z albumu Hodina slovenčiny, ktorý Elán vydal v roku 1985 ešte v pôvodnej zostave."V playliste je až 27 skladieb, koncert trvá skoro dve hodiny. Závisí aj od toho, ako budú ľudia tlieskať, aby boli potom aj nejaké prídavky. Ak sa nemýlim, tak na každom koncerte zatiaľ bola Vymyslená, ostatné skladby variujeme vždy podľa typu programu. Momentálne je to koncert Živých nás nedostanú, tam sú veci z posledného albumu a zároveň je to aj spomienka na 30. výročie vydania platne Hodina slovenčiny," poodhalil program kapelník Elánu Vašo Patejdl.

 

Zaujímavé aranžmány a dychová sekcia

Skupina Elán patrí k najväčším fenoménom domácej hudobnej scény,  začiatky sa viažu k slovenskému bigbítu a rocku. Dnes na koncertoch ponúka skladby aj v pozmenených aranžmánoch, tradičným nástrojom v kapele sekunduje trojčlenná dychová sekcia. Ani po 50-tich rokoch v hudobnom biznise členovia Elánu nepodliehajú rutine. "Je to ako u športovcov, na to aby sme odohrali koncert potrebujeme kondičku," pripomenul Ján Baláž. "Každý koncert minimálne týždeň dopredu skúšame. U Jana doma, každý jeden deň - celý koncert, to je náš rituál," prezradil Patejdl.

 

Trnavská aréna bude vypredaná

Organizátori podujatia apelujú na všetkých návštevníkov, aby prišli na koncert v dostatočnom časovom predstihu. "Očakávame vyše 16-tisíc účastníkov, brány štadióna sa otvoria už o 17-tej hodine, chceme preto návštevníkov poprosiť, aby na koncert prišli s časovou rezervou," uviedla na stretnutí s médiami PR manažérka podujatia Andrea Čurná.

 

Pôvodné trio - Jožo Ráž (spev, basgitara), Jano Baláž (spev, gitara) a Vašo Patejdl (klávesy, spev), doplnia ešte Peter Farnbauer (gitara, spev), Ľubo Horňák (klávesy), Števo Bugala (bicie) a trojčlenná dychová sekcia Rišo Šimurka, Martin Haas a Samo Šimek.

 

V piatok 13. 10. 2017 o 20: 00 hod vystúpi Elán, hudobný večer však bude dlhý, koncert otvoria dve predkapely - najskôr to budú rockeri z nitrianskej skupiny Everlong (o 17:30 hod) a po nich sa na pódiu predstaví so svojím diaľničným rokenrolom Seventh Weapon (o 18:30). Medzi jednotlivými koncertmi pripravili organizátori súťaže a pestrý sprievodný program. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona