AKTUALIZOVANÉ FOTO + VIDEO Pri zemetrasení na talianskom ostrove Ischia padali budovy: Dve ženy zahynuli

NETKY.SK • 22 August 2017, 16:48 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ FOTO + VIDEO Pri zemetrasení na talianskom ostrove Ischia padali budovy: Dve ženy zahynuli

RÍM - Záchranári na talianskom ostrove Ischia, ktorý v pondelok večer zasiahlo zemetrasenie, potvrdili druhú obeť.

slovakia

left justify in out

Záchranári v mestečku Casamicciola na talianskom ostrove Ischia vytiahli dnes z trosiek domu zničeného zemetrasením posledného z troch bratov, pričom predtým sa im podarilo vyslobodiť jeho sedemmesačného a trojročného súrodenca. 

 

Chlapcov by mali už v stredu prepustiť z nemocnice. Zranenie pritom utrpel len Ciro, ktorý má zlomenú pravú nohu. Práve on zrejme zachránil život Mattiasovi tým, že ho strčil pod posteľ. Neskôr tiež búchaním rúčkou metly privolal pozornosť záchranárov. Ich otca sa podarilo zachrániť už skôr a matka dokázala z ruín vyjsť sama cez okno v kúpeľni.

 

Telo jednej ženy vytiahli z ruín domu v oblasti mestečka Casamicciola, druhú zasiahlo padajúce murivo. V troskách domu stále pátrajú po troch deťoch vo veku 17 mesiacov, štyri a šesť rokov

 

Najmenej 25 ľudí utrpelo zranenia. V mestečku Casamicciola sa zrútilo niekoľko domov a kostol. Talianske médiá, ktoré ukazovali fotografie trosiek spadnutých budov, uvádzali, že turisti a obyvatelia vybiehali v panike na ulicu.

 

Jednu nemocnicu na ostrove museli evakuovať, s výnimkou pacientov pripojených na dýchacie prístroje.

 

Údaje o sile zemetrasenia sa rôznia. Taliansky vulkanologický ústav najprv stanovil magnitúdu na 3,6, potom sa opravil na 4, americká geologická služba určila magnitúdu 4,3 a Európske stredomorské seizmologické centrum až 4,5. Všetky tieto inštitúty uviedli, že epicentrum zemetrasenia bolo v blízkosti ostrova v hĺbke 10 kilometrov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies