FOTO + VIDEO Pred islamským strediskom v Minnesote vybuchla nálož

NETKY.SK • 8 August 2017, 06:17 • 2 min
FOTO + VIDEO Pred islamským strediskom v Minnesote vybuchla nálož

MINNEAPOLIS - Pred islamským strediskom Dar Al Farooq Islamic Center v americkom štáte Minnesota explodovala v sobotu ráno nálož, ktorá budovu značne poškodila, k obetiam na životoch ani zraneniam však nedošlo.

slovakia

left justify in out

V čase výbuchu sa v stredisku nachádzalo 20 ľudí.

 

Explóziu spôsobila podomácky zostrojená nálož. Minnesotský guvernér Mark Dayton incident označil za "podlý a zbabelý teroristický čin". Prípadom sa zaoberá Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

 

Riaditeľ strediska Mohamed Omar uviedol, že jeden z členov kongregácie zbadal po výbuchu vysokou rýchlosťou z blízkeho parkoviska odchádzať nákladné vozidlo. Stredisko ležiace v meste Bloomington podľa Daytona nedostalo žiadne vyhrážky a nikto sa k útoku dosiaľ neprihlásil.

 

Minnesotská pobočka Rady pre americko-islamské vzťahy (CAIR) ponúka odmenu 10.000 dolárov za informácie, ktoré povedú k dolapeniu zodpovedných za sobotňajší útok. Táto organizácia zároveň vyzvala ďalšie islamské strediská v krajine, aby venovali zvýšenú pozornosť bezpečnosti.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies