FOTO + VIDEO Počas pápežovej generálnej audiencie na pódium pribehol chlapec: Reakcia Svätého Otca dostala celý svet

NETKY.SK • 29 November 2018, 07:21 • 2 min
FOTO + VIDEO Počas pápežovej generálnej audiencie na pódium pribehol chlapec: Reakcia Svätého Otca dostala celý svet

VATIKÁN - Malý argentínsky chlapec ušiel svojej matke na stredajšej generálnej audiencii vo Vatikáne a išiel sa na pódium hrať s pápežom Františkom, ktorého to potešilo.

slovakia

left justify in out

"Chlapec nerozpráva, je nemý," oznámil František veriacim, zhromaždeným na jeho pravidelnom týždennom stretnutí, po tom, čo sa mu chlapcova matka ospravedlnila a vysvetlila mu, že syn je autista.

 

img

Zdroj: SITA

 

"Ale vie komunikovať, vie sa prejaviť," pochválil ho argentínsky pápež. "A viac než to: je slobodný. Neskrotne slobodný, ale slobodný," dodal.

 

Chlapec ťahal švajčiarskeho gardistu za ruku v rukavici a hral sa Františkovi za chrbtom. "Daj mi pusu," oslovil ho pápež, keď na pódium pribehla chlapcova matka a pokúšala sa syna chytiť. Nato jej František povedal, aby dieťa nechala tak.

 

img

Zdroj: SITA

 

"Všetci by sme sa mali sami seba spýtať, či sme aj my pred Bohom takí slobodní. Všetci by sme mali byť pred Bohom takí slobodní, ako je dieťa pred svojím otcom," pokračoval pápež. "Požiadajme o milosť pre toto dieťa, aby mohlo rozprávať," navrhol František a 7000 prítomných veriacich začalo tlieskať, napísali miestne talianske médiá.

 

img

Zdroj: SITA

 

img

Zdroj: SITA

 

Prefekt Pápežského domu Georg Gänswein, ktorý sedel vedľa pápeža, sa otočil k Františkovi a zažartoval, že chlapec "je Argentínčan, je neskrotný".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies