FOTO + VIDEO Najsexi uniformy letušiek a stevardov: Nad módou ich rovnošiat z minulého storočia budete žasnúť

NETKY.SK • 18 Október 2017, 19:08 • 2 min
FOTO + VIDEO Najsexi uniformy letušiek a stevardov: Nad módou ich rovnošiat z minulého storočia budete žasnúť

BRATISLAVA - K práci palubného personálu neodmysliteľne patrí príjemný vzhľad a milé vystupovanie. Najskôr preto nám letušky, stevardi a piloti v oblakoch vedia poriadne zamotať hlavu. Pozrite sa na ich outfity ako sa menili v čase.

slovakia

left justify in out

Už viac ako sto rokov nás sprevádzajú na cestách a starajú sa o nás na palubách lietadiel. Letušky sú nezabudnuteľnou súčasťou leteckej dopravy. Musia byť nielen ochotné a schopné, ale aj šik a elegantné! Ich uniformy sa menili.

 

Komerčné lety neboli vždy o tom, ako sa čo najrýchlejšie dostať do svojej destinácie, predtým to bola pre cestujúcich veľká udalosť. To sa samozrejme odrážalo aj na komforte a službách v lietadlách.

 

Keď sa civilné letectvo začalo v 40. rokoch minulého storočia rozmáhať, uniformy letušiek vyžarovali profesionalitu a luxus. Rovnošaty letušiek vtedy tvorili sukne tesne pod kolená a elegantné klobúčiky, ktoré im sedeli na načesaných vlasoch. V 50. rokoch sa toho veľa nezmenilo, len po vojne uniformy získali niektoré armádne prvky.

 

Veľkú zmenu priniesli až 60. roky. Snáď najviac elegantné boli rovnošaty letušiek United Airlines. Sexy letušky vo vysokých topánkach a veľmi krátkych a tesných sukniach boli totiž skutočne niečo nevídaného.

 

Teda ak ste zrovna neboli frekventovaným pasažierom v súkromnom lietadle zakladateľa Playboya Hugha Hefnera. Tam mali letušky dokonca namiesto klobúčikov typické zajačie ušká. Nasledujúce roky sa niesli v znamení zmien, ktoré priniesli väčší komfort pre letušky.

 

V sedemdesiatych rokoch si prvýkrát obliekli nohavice, deväťdesiatky potom znamenali koniec tesných outfitov. Ženy dostali voľnejšie a príjemnejšie uniformy, ktoré im boli pohodlnejšie najmä pri dlhších letoch.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies