FOTO + VIDEO Najnovší album skupiny HEX nahrávali v legendárnom štúdiu a má až 10 krstných rodičov!

NETKY.SK • 15 November 2017, 15:48 • 2 min
FOTO + VIDEO Najnovší album skupiny HEX nahrávali v legendárnom štúdiu a má až 10 krstných rodičov!

BRATISLAVA - Známa bratislavská kapela HEX veľkolepo pokrstila svoj najnovší album s príznačným názvom TEBE. Nejde o žiadny tuctový radový album, ale malé umelecké dielo. Hexáci totiž album poňali viac koncepčne, jedenásť skladieb na albume (vrátane úvodnej inštrumentálky Sonosféra) je doplnených o poviedky Pištu Vandala a pútavé fotografie Braňa Šimončíka. Ďalším bonusom je prepracovaný sound, album nahrával Hex v ikonickom českom štúdiu Sono.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Svoj posledný album vydala kultová kapela v roku 2010. „Je to už sedem rokov a my sme možno trošku ešte dospeli, sme takí trošku vážnejší a hovorím s úsmevom na perách, že múdrejší či starší, máme trošku iný životný rytmus a to sa tam určite objavilo a odrazilo,“ povedal o najnovšom albume s názvom TEBE Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

 

HEX je známy tým, že krsty ich albumov sú zakaždým veľkou šou. „Už sme v minulosti krstili na Lomnickom štíte, dokonca nám album pokrstil aj prvý slovenský kozmonaut. Tak sme si tentokrát s chalanmi povedali, že sme tak hrdí na každú jednu pesničku, že si každá zaslúži vlastného krstného rodiča. Keďže je na albume 10 piesní a jedna inštrumentálka, tak sme mali krstných 10 ľudí a jedného psíka,“ vysvetlil Yxo.

 

Krstnými rodičmi sa preto stali desiati hudobníci, herci, ale aj priatelia členov kapely Daniel Dangl, Ady Hajdu, Ján Gordulič, speváčka Emma Drobná, Juraj Podmanický z kapely Billy Barman, Lasky zo skupiny Para, autor poviedky Pišta Vandal či prvý manažér kapely a textár Martin Sarvaš.

 

img

 

Mladá speváčka Emma Drobná sa stala krstnou mamou vôbec prvýkrát. „Je to super pocit, som rada, že ma zavolali a som rada, že som mohla stáť vedľa tých ľudí, vedľa ktorých som stála, takže som si to veľmi užila,“ prezradila.

 

Album TEBE je hotovým umeleckým dielom a to nielen vďaka jedinečným skladbám. Ide totiž doslova o knihu, v ktorej nájdeme aj fotografie Braňa Šimončíka či poviedku spisovateľa Pištu Vandala, kde hlavnú úlohu hrajú pesničky kapely HEX.

 

"Nikdy by som nepovedal, že sa tak ponorím do hudby skupiny HEX. Zvolil som takú stratégiu, že som si nový album púšťal dni a týždne, chodil som s ním v ušiach, študoval som texty a nachádzal aj staré veci. Zrazu z toho vznikol krásny príbeh, príbeh skutočnej lásky. Človek, keď je sám, tak ako keby nebol kompletný. A keď stretne tú druhú legovú skladačku, tak to zacvakne ako puzzle. A takto to zacvaklo pri skladbách na albume a aj pri texte, ktorý som napísal," vyjadril sa Pišta Vandal.

 

Album vznikol v známom štúdiu SONO pri Prahe, kde nahrávali aj hviezdy ako David Bowie, Gipsy Kings alebo Limp Bizkit.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies