FOTO+VIDEO Na pretekoch Okolo Slovenska uvidíme prvý raz aj elitné svetové tímy, svoju účasť nevylúčil dokonca ani Peter Sagan!

NETKY.SK • 30 November 2017, 17:30 • 2 min
FOTO+VIDEO Na pretekoch Okolo Slovenska uvidíme prvý raz aj elitné svetové tímy, svoju účasť nevylúčil dokonca ani Peter Sagan!

BRATISLAVA - Zmena termínu z júna na september ako aj historická účasť jazdcov z elitného seriálu UCI WorldTour, to sú dve hlavné charakteristiky, ktorými sa do histórie zapíše 62. ročník pretekov Okolo Slovenska. Na štvrtkovej tlačovej konferencii v Bratislave to uviedol prezident Slovenského zväzu cyklistiky a generálny riaditeľ pretekov Okolo Slovenska Peter Privara.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rok 2018 bude pre viac ako 60-ročnú históriu Okolo Slovenska výnimočný najmä tým, že na slovenských cestách sa prvýkrát predstavia jazdci elitných svetových tímov Quick-Step Floors Cycling a Bora-Hansgrohe. Práve vedenie nemeckej Bory poslalo ako prvé predbežnú prihlášku, v ktorej figurujú aj dvaja slovenskí jazdci - Juraj Sagan a Michael Kolář. Úplne nereálna nie je ani účasť trojnásobného majstra sveta Petra Sagana. Organizátori Okolo Slovenska v tomto smere rokujú s predstaviteľmi Bora-Hansgrohe.

 

"Peter ešte v tejto chvíli nevie, akú podobu bude mať jeho druhá časť budúcej sezóny po skončení jarných klasík a Tour de France. Ak by sa našla možnosť, žeby mohol štartovať na našich pretekoch, určite ju využije. Momentálne ešte nič nemôžeme zaručiť. Do začiatku pretekov je stále veľmi ďaleko," vysvetlil Peter Privara.

 

img

 

V predbežnej zostave tímu popredného belgického tímu Quick-Step Floors figuruje aj exmajster sveta a víťaz tohtoročných pretekov Okolo Flámska Philippe Gilbert. Skúsený belgický klasikár už v tomto roku bol na Slovensku ako hosť na tlačovej konferencii a sľúbil, že by sa rád vrátil, čo sa zrejme aj podarí. 

 

img

 

Na štarte by malo byť 20 – 22 sedemčlenných tímov, čiže pelotón by mohol byť 140 - 154-členný. Budú ho tvoriť aj profesionálne kontinentálne tímy, európske kontinentálne tímy, reprezentácia Slovenska a Dukla Banská Bystrica. V poľskom tíme CCC Sprandi Polkowice by mal štartovať aj obhajca prvenstva Slovinec Jan Tratnik. Prihlásené sú aj taliansky Bardiani-CSF, francúzsky Cofidis či ruský Gazprom - RusVelo.

 

Budúcoročný 62. ročník pretekov Okolo Slovenska odštartujú 12. septembra 2018 úvodným prológom v Poprade a hneď prvá tatranská etapa s cieľom v Štrbskom Plese určí charakter celkovému poradiu. "Tatry sú nepísanou povinnosťou zaradenia do programu," uviedol Stanislav Holec, technický riaditeľ pretekov. Potom sa cyklisti presunú do tradičnej cyklistickej bašty Dubnice nad Váhom, kde na pelotón čaká zaujímavý záver na ovále futbalového štadióna. Ďalšími etapovými mestami sú Nitra a Galanta

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona