FOTO + VIDEO Mladá Indka sa rozhodla vyriešiť najväčší problém tamojších žien: Vymyslela nohavičky chrániace pred znásilnením

NETKY.SK • 11 Január 2018, 11:54 • 2 min
FOTO + VIDEO Mladá Indka sa rozhodla vyriešiť najväčší problém tamojších žien: Vymyslela nohavičky chrániace pred znásilnením

V Indii patentovali vynález, ktorý bude slúžiť na ochranu žien pred sexuálnym násilím.

slovakia

left justify in out

India je krajina, ktorá pre ženu nie je veľmi bezpečným miestom. Je preľudnená a mnohí jej obyvatelia žijú vo veľkej biede. Aj tieto aspekty prispievajú k zvýšenej kriminalite. Výskyt rôznych mužských pouličných gangov s členmi závislými na drogách predstavuje obrovské nebezpečenstvo aj v súvislosti so sexuálnym násilím páchaným na ženách. Žiaľ, obeťami sa veľmi často stávajú aj malé deti.

 

Mladé dievča menom Seenu Kumari sa však rozhodla tomuto problému postaviť. Napriek skutočnosti, že nepochádza z bohatých pomerov a peniaze sa jej tak šetria veľmi ťažko, všetko, čo si odložila, investovala do svojho vynálezu. Sú ním nohavičky, ktoré nositeľku ochránia pred znásilnením.

 

Vytvorenie špeciálnej spodnej bielizne stálo približne 56 eur. Momentálne je ušitý len  prototyp, je preto väčšia než tá, ktorá sa bude čoskoro vyrábať sériovo. Seenu si to však hneď dala patentovať.

 

Nohavičky sú vyrobené z extrémne odolného materiálu, ktorý nie je možné prerezať ani inak poškodiť či roztrhať. Okrem toho disponujú zámkom na kód, pričom hneď vedľa neho je umiestnená aj kamera, ktorá prípadného násilníka v snahe o uhádnutie kódu zaznamená. Okrem toho majú zabudovaný systém GPS so zariadením na privolanie pomoci. Po stlačení tlačidla dostane informáciu o mieste útoku polícia aj blízki.

 

Bielizeň je momentálne vo fáze zdokonaľovania. Na to, aby sa mohla spustiť výroba je totiž potrebné použitie kvalitnejších materiálov. Po jej ukončení sa však dostane do predaja a bude tak môcť ochrániť množstvo žien.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona