FOTO+VIDEO Látal chce odísť zo Záhrebu so cťou, na nevľúdnom štadióne to nebude vôbec jednoduché

NETKY.SK • 8 November 2018, 12:32 • 2 min
FOTO+VIDEO Látal chce odísť zo Záhrebu so cťou, na nevľúdnom štadióne to nebude vôbec jednoduché

ZÁHREB (od našich vyslaných redaktorov) - Po prílete do metropoly Chorvátska si zverenci Radoslava Látala stihli trochu oddýchnuť, aby večer absolvovali hodinový tréning. Štadión Maksimir sa hrdí vyše storočnou tradíciou a pôsobí dost zastarane, niektoré tribúny najmä v sektoroch za bránami budú dokonca počas duelu uzatvorené. Nevľúdny dojem môže napraviť atmosféra, do Záhrebu vycestuje množstvo trnavských priaznivcov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Chorvátsko opustiť so cťou

Na včerajšej tlačovke Radoslav Látal jasne naznačil, čo od svojich zverencov očakáva. Situáciu svojho mužstva hodnotí triezvo, jednoduchý priebeh duelu neočakáva, želá si, aby aby Chorvátsko opustili zo cťou. Spartak pritom má stále šancu postúpiť do ďalšej fázy EL, ale v Záhrebe potrebuje bodovať. "Dinamo má kvalitne prepracovanú obranu, hrá sa proti nemu veľmi ťažko. Dostávajú málo gólov. V našom tíme je pohoda, zápas si chceme znovu užiť. Netvrdím, že sme prišli zvíťaziť, ale ako vždy chceme uhrať dobrý výsledok," uviedol rodák z Olomouca.

 

Body zatiaľ iba proti Anderlechtu

Trnava má po troch kolách na konte tri body za triumf nad Anderlechtom Brusel v úvodnom zápase. Futbalisti úradujúceho slovenského majstra už nastúpili proti každému protivníkovi v D-skupine. "Súperi sa veľmi ťažko porovnávajú. Stretnutie proti Fenerbahce bolo veľmi náročné, ale každý zápas je iný. Myslím si, že všetky tri súboje sme odohrali so cťou, boli sme vyrovnanými súpermi, ale urobili sme chyby, ktoré sa v dueloch Európskej ligy nevyplácajú," myslí si Látal.

 

img
 

Skúsenosti Grendela a Bakoša budú chýbať

Priznal, že jeho káder nemá dostatočnú šírku na to, aby mohol úspešne a bez problémov bojovať na troch frontoch. V odvete proti Dinamu nemôže počítať so skúsenými Erikom Grendelom a Markom Bakošom. "Blížime sa k tridsiatke zápasov za pol roka. Mužstvo už v podstate iba udržiavame, tréningov je málo, hráme veľa stretnutí. Sily pomaly dochádzajú, pridali sa zranenia. Grendel a Bakoš sú pre nás kľúčoví hráči na ihrisku i v šatni. Veľmi budú chýbať," povedal 48-ročný kormidelník.

 

Chudý poukazuje na vysokú kvalitu Dinama

Brankár Spartaka Martin Chudý si myslí, že Dinamo je zaslúžene na čele tabuľky, pretože hrá efektívne. "Je tu mohutný štadión, podobný ako v Belehrade. Očakávame, že bude dobrá atmosféra. Som rád, že prídu aj naši fanúšikovia. Verím, že sa im odvďačíme dobrým výsledkom. Priaznivci nám veľmi pomáhajú, vďaka nim vieme hrať nadštandardne a na hranici možností," vyhlásil rodák z Považskej Bystrice, ktorého podobne ako v domácom dueli čaká s najväčšou pravdepodobnosťou veľa práce.

 


 

 

Súboj FC Spartak Trnava - GNK Dinamo Záhreb je na programe vo štvrtok s výkopom o 21.00 h. O disciplínu na ihrisku sa bude starať ukrajinská trojica rozhodcov Sergij Bojko, Volodymyr Volodin a Semjon Šlončak.

 

img

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona