FOTO+VIDEO Koncert Dary Rolins aj príhovor veľvyslanca Kórejskej republiky v slovenčine! Novú kolekciu pre olympionikov predstavili štýlovo

NETKY.SK • 21 November 2017, 13:58 • 2 min
FOTO+VIDEO Koncert Dary Rolins aj príhovor veľvyslanca Kórejskej republiky v slovenčine! Novú kolekciu pre olympionikov predstavili štýlovo

BRATISLAVA – Predstavujeme vám novú kolekciu oficiálneho oblečenia slovenskej výpravy pre zimné olympijské hry v juhokórejskom Pjongčangu. Už tradične budú športový odev zdobiť čičmianske vzory, tento motív sa na oblečení našich olympionikov objavil už po štvrtý raz, premiérovo na OH 2012 v Londýne. Netradičné je využitie farieb, dominuje kombinácia sivých, čiernych, a bielo-červených odtieňov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Trochu ma mrzí, že náš partner nám nebol schopný dodať kolekciu šitú na mieru. Určite by si to olympijské hry zaslúžili. Žiaľ, museli sme si vybrať z predajnej kolekcie, preto oblečenie vyzerá tak, ako vyzerá a nie je tam národných farieb až tak veľa. Museli sme si vybrať z toho, čo bolo k dispozícii. Predajná kolekcia neobsahovala národné farby. Bola to otázka financií," povedal zástupca vedúceho slovenskej výpravy Boris Demeter.

 

"Doplnky máme od iných výrobcov, takže sme tam udržali čičmianský vzor. V tomto trende chceme pokračovať aj naďalej. Vzhľadom na strih búnd nebolo možné umiestniť nápis Slovakia nikde viditeľne dozadu, ani dopredu a preto sme ho museli umiestniť na rukáv. Ženská kolekcia je pekná biela, viditeľná a spĺňa požiadavky. Horšie je to u pánov, kde je vetrovka čierna a otepľovačky sú sivé a je to v rozpore s našimi národnými farbami," doplnil Demeter.

 

Na prehliadke Olympic Fashion v Bratislave sa zúčastnilo aj viacero osobností. Veľvyslanec Kórejskej republiky na Slovensku Taero Lee sa dokonca hosťom prihovoril v slovenčine. Približne 50-minútový program spestrila svojím vystúpením Dara Rolins.

 

img

 

Ambasádormi výpravy SR budú Hurajt a Tomčíková

Ambasádormi slovenskej výpravy budú Pavol Hurajt - bronzový medailista zo ZOH 2010 v biatlone a brankárka tímu hokejistiek SR vo Vancouvri Zuzana Tomčíková. "Myslím si, že táto kolekcia vyšla výborne a chlapci aj dievčatá budú na zimných olympijských hrách vyzerať veľmi pekne. Mám zopár kúskov, na ktoré sa veľmi teším, že si ich budem môcť obliecť. Čiapka a rukavice s čičmianskym vzorom sú veľmi pekné a kultúrne, je to taká tradícia. Páči sa mi, ako je zakomponovaná červená, budeme v nej trošku svietiť," uviedla Tomčíková.

 

"Zuzka bude mať viac-menej na starosti halové športy a ja horskú dedinu s alpskými disciplínami, behom na lyžiach, biatlonom a podobne," povedal Hurajt. Práve v jeho bývalom odvetví bude mať Slovensko početné, desaťčlenné zastúpenie: "Je to dosť pretekárov. Dúfam, že sa niekomu z tých desiatich podarí úspech a preniknú na medailové pozície."

 

Do otvorenia ZOH zostáva 80 dní

Očakávaná vyše päťdesiatka slovenských reprezentantov sa na zimných olympijských hrách v Pjongčangu predstaví už onedlho, do otvorenia ZOH (9. - 25. februára)  zostáva ešte 80 dní. Slovenský dom bude situovaný v prímorskom stredisku Gangneung.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies