FOTO + VIDEO Kalifornia je opäť v ohrození: Na severe sa šíri mohutný lesný požiar

NETKY.SK • 9 November 2018, 07:16 • 2 min
FOTO + VIDEO Kalifornia je opäť v ohrození: Na severe sa šíri mohutný lesný požiar

SACRAMENTO - Tisíce ľudí museli odísť zo svojich domovov po tom, čo niektoré oblasti na severe amerického štátu Kalifornia zachvátil rýchlo sa šíriaci lesný požiar.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s požiarom vyhlásil novozvolený kalifornský guvernér Gavin Newsom stav ohrozenia a úrady nariadili evakuáciu obyvateľov postihnutých oblastí.

 

V dôsledku požiaru bolo nevyhnutné evakuovať všetkých približne 27.000 obyvateľov mesta Paradise, ktoré leží zhruba 290 kilometrov severovýchodne od San Francisca, uviedla hovorkyňa úradu šerifa v okrese Butte Miranda Bowersoxová. V Paradise bolo nutné previezť do bezpečia aj 41 pacientov miestnej nemocnice, ako aj žiakov niekoľkých škôl.

 

 

"Požiar zničil doposiaľ neznámy počet budov a v jeho dôsledku utrpelo zranenia viacero ľudí," uviedol predstaviteľ hasičského zboru v Kalifornii John Gaddie, pričom dodal, že úrady robia všetko preto, aby ľudí dostali z ohrozených oblastí do bezpečia.

 

Hlásenie o vypuknutí lesného požiaru zaznamenali hasiči vo štvrtok o 06.30 h miestneho času a v priebehu necelých šiestich hodín sa oheň v dôsledku pomerne silného vetra rozšíril na plochu takmer 69 kilometrov štvorcových, poznamenal Gaddie. K rýchlemu šíreniu ohňa podľa neho okrem vetra prispeli aj sucho a nízka vlhkosť vzduchu.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies