FOTO+VIDEO Jirka chlapsky priznal, že zápas mu nevyšiel: Ospravedlňujem sa fanúšikom

NETKY.SK • 26 Október 2018, 11:57 • 2 min
FOTO+VIDEO Jirka chlapsky priznal, že zápas mu nevyšiel: Ospravedlňujem sa fanúšikom

TRNAVA - Jediný slovenský zástupca v európskej futbalovej súťaži predviedol kvalitný prvý polčas a v 32. min sa dokonca ujal vedenia, keď iránsky legionár Ali Ghorbani využil zmätok v záhrebskej defenzíve. Po zmene strán sa však Trnavčania v zadných radoch dopustili dvoch zaváhaní, ktoré gólovo potrestali Mario Gavranovič a Mislav Oršič.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Chorváti sa v Trnave prezentoval kvalitnou ofenzívou, domáca obrana mala veľa práce s rýchlonohými a technicky veľmi dobre vybavenými hráčmi Dinama. O to viac môže domácich mrzieť 57. minúta, keď po rýchlom brejku mohol zvýšiť vedenie Spartaka 21-ročný odchovanec trnavského futbalu Erik Jirka, ale z jeho strelecký pokus iba o niekoľko centimetrov minul cieľ. Trest v podobe vyrovnávajúceho gólu prišiel o niekoľko minút neskôr. V 64. minúte to aj využili, po nedôraze Gavranovič zblízka vyrovnal a v  77. minúte zabudli obrancovia na Oršiča, ktorý na dvakrát z tesnej blízkosti prekonal bezmocného Chudého. 

 

Tréner Látal nebol s výkonom Jirku spokojný

S výkonom Erika Jirku nebol veľmi spokojný ani kouč „červeno-čiernych” Radoslav Látal, ktorý ho vystriedal v 69. minúte. "Nechcem povedať, že hral vyslovene zle. Je to ešte mladý chlapec, ktorý sa potrebuje učiť. V zápase s Dinamom Záhreb však prehrával osobné súboje a postrácal množstvo lôpt," uviedol kouč Trnavy na tlačovej konferencii.

 

Podpora divákov chýbala, Trnava nestačila pred prázdnymi tribúnami na Dinamo Záhreb

 

"Nemôžeme nad ním lámať palicu, pretože ide o mladého chlapca, ktorý sa ešte bude zlepšovať. Vo viacerých zápasoch nám pomohol, ako napríklad na Legii. V čase, keď sme hrali predkolá európskych súťaží mal výbornú formu. Tentoraz mu zápas veľmi nevyšiel, ale nepovedal by som, že vyložene sklamal. To určite nie. Niekoľkokrát stratil loptu. Skrátka, nebol to on. Ale jednodznačne ide o mladého hráča, ktorý nám ešte môže pomôcť," doplnil Látal. 

 

Fanúšikom sa ospravedlnil

Mladý slovenský reprezentant však chlapsky priznal, že tento zápas mu nevyšiel a fanúšikom sa ospravedlnil. "Je to Európska liga, to je motiváciou samé o sebe, no bohužiaľ, nehral som veľmi dobre. Chcem sa za to ospravedlniť aj fanúšikom." 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies