FOTO+VIDEO Ján Volko si účasťou na MS plní svoje sny, prehnané predsavzatia si nedáva

NETKY.SK • 1 August 2017, 15:45 • 2 min
FOTO+VIDEO Ján Volko si účasťou na MS plní svoje sny, prehnané predsavzatia si nedáva

Bratislava - Pre slovenského šprintérskeho rekordéra Jána Volka sú nadchádzajúce MS v Londýne splneným snom. V britskej metropole by chcel postúpiť z rozbehov na 100 i 200 m a priblížiť sa k osobným maximám. Pred odletom na šampionát stihol absolvovať ešte krátky tréning a brífing s novinármi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Volko zabehol limit na svetový šampionát na nedávnych ME do 23 rokov v poľskej Bydgoszczi, kde senzačne získal zlato na dvestovke a striebro na stovke. "To, že som sa kvalifikoval do Londýna, je pre mňa veľká odmena za prácu a splnený sen. Na šampionát odchádzam s pokojnou hlavou," povedal na utorkovom stretnutí s novinármi v Bratislave. Volky priznal, že si viac verí na 200 m. "Čo sa týka posledných časov, tak áno. Všetko bude závisieť aj od toho, či vydrží forma a ako sa budem cítiť."

 

V Ostrave bežal vedľa Usaina Bolta

V júni na Zlatej tretre v Ostrave bežal vo finále vedľa hviezdneho Jamajčana Usaina Bolta. Volko by neprotestoval, ak by si to zopakoval na MS: "Ak by sa to podarilo, budem sa tešiť, a bolo by to výborné." Slovenská výprava odchádza na svetový šampionát v malej zostave len s piatimi atlétmi. "Po OH v Riu došlo ku generačnej výmene, k tomu sa pritvrdili limity na MS. Preto sa to dá pochopiť, avšak bolo by oveľa lepšie, ak by nás bolo viac," pokračovala slovenská šprintérska jednotka.

 

Cieľom bude bežať viac ako dva behy

Cieľom Volka je postup z rozbehov na oboch najkratších tratiach medzi najlepšiu 24-ku. "Rád by som bežal viac ako dva behy, plus chcel by som sa priblížiť osobným rekordom. Sám som zvedavý, či mi zostali ešte nejaké sily." Po ME do 23 rokov cíti skôr psychickú ako fyzickú únavu, ktorá vyplýva z veľkého záujmu o jeho osobu.

 

Najmenšia výprava Slovenska v histórii MS

Slovensko bude mať v Londýne najmenšiu slovenskú výpravu v histórii MS v ére samostatnosti (Ján Volko -100m a 200 m, kladivár Marcel Lomnický, chodecké duo Dušan Majdán -50 km a Mária Czaková - 20 km, kladivárka Nikola Lomnická). "Aj nám bude trochu smutno, v hoteli budeme dosť opustení. Bude to vôbec prvý raz, čo poletíme takto sami, ale hádam to zvládneme, " skonštatovala trénerka Jána Volka Naďa Bendová. 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies