FOTO+VIDEO Inter Miláno otvára v Stupave svoju akadémiu! Nebude to však iba o futbale

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 16:54 • 2 min
FOTO+VIDEO Inter Miláno otvára v Stupave svoju akadémiu! Nebude to však iba o futbale

BRATISLAVA - Popredný taliansky klub Inter Miláno otvára na Slovensku futbalovú akadémiu Inter Academy Imas Slovakia. Slovensko sa tak zaradí k viacerým krajinám ako napríklad Argentína, Brazília, Čína, Japonsko či Saudská Arábia, kde už akadémia Interu pôsobí. Slávnostným podpisom to potvrdili v stredu v Bratislave viceprezident Interu Miláno Javier Zanetti a prezident FC Imas Peter Hasoň.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Je pre mňa cťou zastupovať Inter na takejto veľkolepej udalosti ako je príchod klubu na Slovensko. S FC Imas už od začiatku komunikácie zdieľame spoločné hodnoty. Chceme tu priniesť know-how, vďaka ktorému sa Inter dostal na svetovú úroveň. Veríme, že týmto krokom pomôžeme rozvoju futbalu na Slovensku. Láska k tomuto športu je na Slovensku veľmi veľká a stále rastie a aj preto nás teší táto spolupráca," uviedol dlhoročný kapitán a legendárny obranca Interu Miláno Zanetti.

 

"Som rád, že sme presvedčili zástupcov Interu, že na Slovensku sa oplatí investovať čas, námahu a v neposlednom rade aj financie. Cieľom nášho projektu je ponúknuť meno a znalosti Interu Miláno slovenským mladým futbalistom," doplnil Hasoň.
 

Nielen futbal, ale aj vzdelanie a osobnostný rast

Tréneri budú mať na starosti tri hlavné mládežnícke kategórie: Ellit Group - U15 až U19, Premium Group - U11 až U14 a Star Group - U5 až U10. Hlavným cieľom akadémie je priniesť a dať reálnu možnosť mladým talentovaným futbalistom rozvíjať sa v domácom prostredí v podmienkach Interu Miláno a dosiahnuť športový i osobnostný rast. Na tlačovej konferencii sa niekoľkokrát zdôraznila aj dôležitosť vzdelávacieho procesu, ktorý má byť dôležitou súčasťou prípravy mladých športovcov. Predstavitelia talianského klubu spomínali tri nosné piliere, konkrétne "futbal-škola-rodina". Rešpekt voči druhým, aktívna účasť na živote skupiny, výmena názorov a zdieľanie víťazstva alebo nezdaru bude mať tiež dôležitú rolu.

 

 

Trénovať sa bude podľa metodiky Interu

"Základom sú tréneri z Interu, ktorí postupne formujú a vychovávajú domácich koučov. Hlavným trénerom, ktorý túto úlohu dostal na Slovensku, je pán Raffaele Quaranta. Na starosti bude mať aj letný kemp v Trebaticiach. Slovensko vnímame ako zaujímavú krajinu s veľkým potenciálom a vášňou pre futbal. Priamo v Interi to potvrdzuje aj Milan Škriniar. Cieľom akadémie je zabezpečiť vhodné podmienky pre mladých futbalistov na domácej pôde," povedal technický riaditeľ akadémie Interu Miláno Marco Monti.
 

Akadémia bude v Stupave

Inter Academy Imas Slovakia našiel domov v zmodernizovanom športovom centre v Stupave, ktorého súčasťou je komplexné vybavenie pre hráčov - plavecký bazén, krytá športová hala, sauna, posilňovňa a služby fyzioterapeuta. "Investícia do tohto areálu bola veľmi dôležitá. V Bratislave nie je dobrá situácia so štadiónmi. Preto sme sa rozhodli pre Stupavu, kde je aj základná škola, ktorú navštevuje 10 000 detí. Chceme s ňou spolupracovať," myslí si Hasoň.

 

Inter Miláno vlani zorganizoval tréningový kemp na Slovensku. Jedným z jeho účastníkov bol aj reprezentant SR do 17 rokov Roman Bekö (Slovan Bratislava), ktorý kemp absolvoval ako 15-ročný.

 

„Veľa som sa naučil. Mali sme tri tréningy denne, veľa sme pracovali s loptou, často som mohol trénovať aj individuálne. Tréneri mi povedali, v čom sa mám zlepšiť v práci s loptou, učili ma aj po mentálnej stránke, ako sa správať a podobne,“ prezradil Bekö. Podobný kemp sa uskutoční aj v tomto roku v Trebaticiach pri Piešťanoch v dňoch 1. - 15. júla.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies