FOTO+VIDEO Hľadajú sa športové talenty, nadácia SOV vyhlásila atraktívnu súťaž o tisícky eur

NETKY.SK • 13 Máj 2017, 14:00 • 2 min
FOTO+VIDEO Hľadajú sa športové talenty, nadácia SOV vyhlásila atraktívnu súťaž o tisícky eur

BRATISLAVA - Aj v tomto roku pokračuje Nadácia Slovenského olympijského výboru (SOV) v podpore grantového programu "Ukáž sa!. Medzi mladých talentovaných športovcov rozdelí spolu až 30-tisíc eur. Do programu sa aj tentoraz môžu zapojiť športové talenty vo veku od 12 do 18 rokov, ktoré vynikajú v niektorom športe, nachádzajú sa v nepriaznivej sociálnej situácii, alebo potrebujú finančnú podporu na rozvoj svojej športovej kariéry.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pre koho je projekt určený

 

Do programu sa môžu zapojiť športové talenty vo veku od 12 do 18 rokov, ktoré vynikajú v niektorom športe, nachádzajú sa v nepriaznivej sociálnej situácii, alebo potrebujú finančnú podporu na rozvoj svojej športovej kariéry. Stačí, ak vyplnia registračný formulár na internetovej stránke Nadácie SOV www.nadaciasov.sk. Zo všetkých žiadostí vyberie odborná komisia a jej ambasádori 12 uchádzačov, ktorí zabojujú o finančnú podporu prostredníctvom verejného hlasovania cez internetovú stránku Nadácie SOV.

 

Reprezentanti Slovenska ambasádormi projektu

 

Tohtoročnými ambasádormi sú lyžiarka Petra Vlhová, hokejista Dominik Graňák a plavec Richard Nagy. "Je to veľmi dobrá myšlienka a dúfam, že sa zapojí veľa detí a že aj my športovci budeme môcť pomôcť. Verím, že im to len pomôže, že sa staneme kamarátmi a že sa budeme stretávať na športoviskách. Som si istá, že nájdeme talenty, ktorým môžeme pomôcť dosiahnuť lepšie výsledky ako doteraz," povedala Petra Vlhová. Dvadsaťjedenročná rodáčka z Liptovského Mikuláša sa aktuálna pripravuje na maturity, no popri učení stíha aj náročné kondičné tréningy. 

 

Ako sa registrovať a zapojiť do súťaže

 

Prihlasovanie štartuje v stredu 9. mája a bude trvať až do 23. júna 2017. K vyplnenému registračnému formuláru musia žiadatelia pripojiť aj krátke motivačné video, v rámci ktorého zdôvodnia, prečo sa uchádzajú o príspevok a na aký účel ho chcú využiť. Od 1. do 29. júla bude verejnosť môcť hlasovať o tom, kto si príspevok najviac zaslúži. Víťaza vyhlásia v septembri, ktorý zinkasuje 4000 eur. Druhému v poradí sa ujde 3500 eur, tretiemu 3000. Za štvrté až šieste miesto Nadácia SOV udelí 2500 eur a siedmy až dvanásty v poradí dostanú po 2000 eur. Minulý rok sa víťazom stal plavec Adam Halás, ktorý si z výhry hradil účasť na majstrovstvách sveta v krátkom bazéne v kanadskom Windsore a bol aj na dvoch Svetových pohároch.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies