FOTO+VIDEO Historický zápis Pittsburghu! Obhájil Stanleyho pohár

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 07:51 • 2 min
FOTO+VIDEO Historický zápis Pittsburghu! Obhájil Stanleyho pohár

Nashville - Hokejisti Pittsburghu Penguins úspešne obhájili zisk Stanleyho pohára. V šiestom súboji finále play off NHL 2016/2017 zvíťazili v noci na pondelok na ľade Nashvillu Predators 2:0 a v celej sérii triumfovali 4:2 na zápasy. Rozhodujúci gól strelil v čase 58:25 Patric Hörnqvist, v závere pridal poistku do prázdnej bránky ďalší švésky útočník v službách "tučniakov" Carl Hagelin.

slovakia

left justify in out

Penguins sa stali po 19 rokoch prvým tímom zámorskej profiligy, ktorý dokázal obhájiť titul. Pred nimi sa to naposledy podarilo Detroitu, ktorý vybojoval pohár v rokoch 1997 a 1998. "Tučniaci" získali už piatu trofej v klubovej histórii, slávny strieborný grál dvíhali nad hlavy aj v rokoch 1991, 1992, 2009 a 2016.

 

šiesty zápas finálovej série play off NHL (o Stanleyho pohár) /na štyri víťazstvá/

 

NASHVILLE PREDATORS - PITTSBURGH PENGUINS 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 59. Hörnqvist (Schultz, Kunitz), 60. Hagelin (Dumoulin). Rozhodcovia: O'Halloran, Pollock – Heyer, Kovachik, vylúčenia: 0:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0.

Nashville: Rinne - Subban, Ekholm, Irwin, Josi, Weber, Ellis - Aberg, Sissons, Forsberg - Neal, Fisher, Arvidsson - Smith, Järnkrok, Watson - C. Wilson, Gaudreau, McLeod

Pittsburgh: Murray - Hainsey, Dumoulin, Daley, Cole, Schultz, Määttä - Sheary, Crosby, Guentzel - Kessel, Malkin, S. Wilson - Rust, Cullen, Kunitz - Hörnqvist, Rowney, Hagelin

/konečný stav série: 2:4, Pittsburgh získal Stanleyho pohár/

 

 

Predators napokon nastúpili aj s obrancom Ellisom, hoci sa špekulovalo, že by mohol duel vynechať pre zranenie. Tréner domácich Laviolette napriek tomu jednu zmenu v zostave oproti piatemu zápasu urobil, na krídle štvrtého útoku nahradil Zolnierczyka McLeod.

 

Šieste finále sa začalo v úžasnom tempe, tímy nijako netaktizovali a diváci tak mohli sledovať parádne ofenzívne divadlo. Najväčšiu šancu mal v prvej dvadsaťminútovke Neal, brankár Pittsburghu Murray lapačkou zázračne kryl jeho dorážku po otočke Fishera. Napriek viacerým nebezpečným výpadom na oboch stranách zostával stav 0:0 nemenný a prvýkrát vo finálovej sérii sa tak stalo, že v jednej tretine nepadol gól. Na začiatku druhej časti prišiel kontroverzný moment. Sissons dopravil odrazený puk do siete, ale rozhodcovia už tesne predtým odpískali prerušenie hry, hoci Murray ho nemal po strele Forsberga vôbec pod kontrolou. Domáci sa cítili ukrivdení, z tempa ich to ale nevyviedlo. V polovici stretnutia musel Murray vytasiť dva skvelé zákroky - najprv zmaril šancu Smithovi a vzápätí ustál aj nájazd Sissonsa.

 

V 33. min. zastavil efektným semaforom i strelu Arvidssona z medzikružia. Pittsburgh sa tiež nenechal zahanbiť, v 34. min. Crosby vyzval k skórovaniu Guentzela, ale toho stačila v poslednej chvíli zblokovať domáca defenzíva. Vo vyrovnanom súboji sa skóre stále nemenilo a čakalo sa na osudnú chybu. V 47. min. Crosby ponúkol ďalší puk ako na tácni obrancovi Coleovi, ktorý si nakorčuľoval z druhej vlny a mieril medzi betón a lapačku Rinneho, fínsky brankár však "predátorov" podržal. Nashville v treťom dejstve dostal možnosť hrať presilovku o dvoch hráčov, skúšal to v nej od modrej čiary Josi, Murray bol ale pozorný. Dráma v Bridgestone Aréne gradovala.

 

V 56. min. neúspešne skúšal spoza bránky zasunúť puk za Murrayho chrbát Arvidsson. Kľúčový moment prišiel 95 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Po strele Schultza sa puk odrazil od zadného mantinelu po bočnej sieťke ku žŕdke, kde Hörnqvist z nulového uhla napálil puk na bránku a ten sa sa od Rinneho chrbta odrazil do siete - 0:1. Penguins zasadili súperovi rozhodujúci úder, domácim už k vyrovnaniu nepomohla ani záverečná hra bez brankára. Naopak, v nej spečatil výsledok gólom do prázdnej bránky Hagelin.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona