FOTO+VIDEO Fanúšikovia Trnavy boli vďaka hustej hmle ukrátení aj o druhý súboj s Dinamom Záhreb, Spartak v ňom neuspel

NETKY.SK • 9 November 2018, 00:48 • 2 min
FOTO+VIDEO Fanúšikovia Trnavy boli vďaka hustej hmle ukrátení aj o druhý súboj s Dinamom Záhreb, Spartak v ňom neuspel

ZÁHREB (od našich vyslaných redaktorov) - Spartak Trnava prehral vo štvrtkovom zápase 4. kola D-skupiny Európskej ligy UEFA 2018/2019 na pôde Dinama Záhreb 1:3. Chorvátsky šampión si tak vďaka víťazstvu zabezpečil postup do jarného 16-finále už dve kolá pred koncom skupinových bojov. V Trnave sa určite nebude na zápasy s Dinamom spomínať v najlepšom, ani jeden zo vzájomných duelov si totiž nemohli naplno vychutnať priaznivci Spartaka. Pred dvoma týždňami sa nedostali na štadión, teraz bolo proti počasie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na konte má plný počet 12 bodov, druhé je Fenerbahce Istanbul (7 bodov), tretia Trnava s tromi bodmi ešte teoreticky môže pomýšľať na obsadenie druhej postupovej priečky, posledný Anderlecht Brusel s jedným bodom už nie.

 

Najbližšie sa zverenci trénera Radoslava Látala predstavia 29. novembra o 18.55 SEČ na ihrisku Anderlechtu, 13. decembra o 21.00 SEČ uzavrú skupinové boje domácim zápasom s Fenerbahce Istanbul. Z každej z dvanástich skupín postúpia do jarného 16-finále EL prvé dva tímy.

 

4. kolo D-skupiny EL:

Dinamo Záhreb - FC SPARTAK TRNAVA 3:1 (2:0)

Góly: 22. Gojak, 36. Kadlec (vlastný), 80. Oršič - 63. Čanturišvili. ŽK: Rada, Ghorbani, Schirtladze (všetci Spartak). Rozhodovali: Bojko - Volodin, Šlončak (všetci Ukr.), 20.000 divákov

Dinamo: Livakovič - Stojanovič, Théophile-Catherine, Perič, Rrahmani - Gojak, Ademi - Hajrovič, Olmo (90. Budimir), Oršič (81. Šunjič) - Gavranovič (76. Petkovič)

Spartak: Chudý - Kadlec (86. Dangubič), Tóth, Godál, Čonka - Greššák, Rada - Jirka, Schirtladze (83. Kulhánek), Čanturišvili - Ghorbani (70. Malecki)

 

img

 

Hralo sa na hranici regulárnosti

Spartak si vytvoril prvú šancu zápasu, ktorý sa hral v hustej hmle, prízemná krížna strela Čanturišviliho v 4. minúte však minula cieľ. Dinamo kontrovalo príležitosťami Oršiča a Rrahmaniho, pri ktorých dobre zasiahol Chudý. Hráči Dinama postupne ovládli dianie na trávniku, za trnavskú obranu sa snažili dostať najmä kombináciami. Po jednej z nich mohol otvoriť skóre Gojak, ale trafil len do bočnej siete. V 22. minúte bol však defenzívny stredopoliar Dinama na správnom mieste a po prihrávke Gavranoviča poslal loptu zblízka za chrbát Chudého - 1:0. V 36. minúte už bolo 2:0 pre favorizovaného chorvátskeho šampióna po tom, ako si Kadlec smoliarsky zrazil loptu do siete po centri z pravej strany v snahe zabrániť skórovaniu nabiehajúcemu Oršičovi. V tej chvíli sa už pre zhoršujúcu sa viditeľnosť hralo s krikľavo oranžovou loptou, ani to však Spartaku nepomohlo k tomu, aby v priebehu úvodnej 45-minútovky čo i len raz ohrozil bránku súpera.

 

Čanturišviliho olová paráda v druhom polčase

V 57. minúte nezakončil do gólového konca rýchlu brejkovú akciu Gavranovič, ktorý preloboval Chudého i jeho bránu. O chvíľu si pýtal jedenástku Stojanovič, ale rozhodcova píšťalka zostala nemá. V 63. minúte Spartak nečakane udrel, keď sa Čanturišvili zbavil Stojanoviča a "obaľovačkou" nedal Livakovičovi šancu - 2:1. Zápas dostal nový náboj, hoci za stavu 2:0 už sa zdalo, že ho má Dinamo pod kontrolou. Spartak po zmene strán spresnil i zrýchlil hru, bol odvážnejší smerom dopredu a sympaticky bojoval o odvrátenie tretej prehry v skupine. V 80. minúte však jeho obrancovia nedokázali vyviezť loptu, ktorej sa zmocnil Petkovič a po jeho prihrávke nemal Oršič problém zasunúť ju do odkrytej brány a definitívne rozhodnúť - 3:1.

 

Reakcie hráčov Trnavy po zápase

 

 

 

tabuľka D-skupiny:

1. Dinamo Záhreb 4 4 0 0 11:3 12*

2. Fenerbahce Istanbul 4 2 1 1 7:6 7

3. SPARTAK TRNAVA 4 1 0 3 3:7 3

4. Anderlecht Brusel 4 0 1 3 2:7 1

 

* - postup do 16-finále

 

img

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies