FOTO+VIDEO Fanúšikovia rozhodli! Najlepším hráčom Spartaka sa stal Matúš Čonka, Trnavčania oceňovali aj najväčšie futbalové osobnosti

NETKY.SK • 29 Január 2018, 15:00 • 2 min
FOTO+VIDEO Fanúšikovia rozhodli! Najlepším hráčom Spartaka sa stal Matúš Čonka, Trnavčania oceňovali aj najväčšie futbalové osobnosti

TRNAVA - Pre hráča Spartaka Trnava niet azda väčšej pocty ako ocenenie od náročného, ale za to mimoriadne oddaného trnavského fanúšika. Najlepším hráčom Spartaka Trnava sa za rok 2017 stal Matúš Čonka. V ankete Andel roka o tom rozhodli v internetovom hlasovaní fanúšikovia. Vedenie Spartaka pripravilo slávnostný galavečer, kde okrem najlepších hráčov ocenili aj futbalistku roka, najkrajší gól, či troch laureátov do Siene slávy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bohatý kultúrny program v srdci malého Ríma

Po premiérovom ročníku organizátori presunuli galavečer do väčších priestorov reštaurácie Maxim priamo v centre mesta. Pozvaných bolo vyše 130 hostí, ktorí si vychutnali bohatý program pod taktovkou moderátorského dua Marek Ondrejka a  Andrej Zvolenský. Nechýbalo vedenie klubu na čele s hlavným akcionárom Vladimírom Poórom, hostia zo SFZ (Slovenský futbalový zväz) a ÚLK (Únia ligových klubov), sekcie ženského či mládežníckeho futbalu, ale i realizačný tím, pracovníci City arena a partneri klubu.

 

Životné jubileum ´Patina´

Organizátori v úvode vyše hodinového programu nezabudli ani na veľkú futbalovú osobnosť Trnavy Karola Dobiaša, prezývaného Patino. Rodák z Handlovej oslávil v decembri okrúhlu sedemdesiatku,  a na poste pravého obrancu zanechal v Trnave výraznú stopu. V Československej lige pôsobil okrem Spartaka aj v pražskej Bohemke. Na svojom konte má 344 ligových štartov a 20 gólových zápisov. S Trnavou získal všetkých päť majstrovských titulov a päť pohárových trofejí, tri federálne a dva slovenské.

 

img

 

Tesné víťazstvo Matúša Čonku

V obľúbenej ankete hlasovalo 753 fanúšikov. Svojimi hlasmi rozhodli o víťazstve Matúša Čonku. Súboj o prvú priečku bol však napínavý do posledného dňa. Ľavý obranca získal 22 %  všetkých hlasov (166, pozn.). Okrem prvenstva sa stal aj skokanom roka, oproti vlaňajšku poskočil o jedenásť miest. Len o tri percentá menej dosiahol v hlasovaní.) Boris Godál (129). Skúsený stopér si taktiež polepšil. V roku 2016 ho fanúšikovia umiestnili na delené siedme a ôsme miesto s Antonom Slobodom.

 

Bronz patrí odchovancovi Spartaka Erikovi Jirkovi. Spomedzi všetkých hráčov sa iba on a útočník Egho predstavili vo všetkých devätnástich jesenných ligových vystúpeniach. Od fanúšikov si vyslúžil 16,5 % hlasov (124).

 

img

 

V kolektíve žien triumfovala Paveleková

Aj v roku 2017 fungoval trnavský ženský futbal na výbornej úrovni. Kluboví tréneri tak mali čo robiť, aby vybrali najlepšiu hráčku. Po Valentovičovej sa z prvenstva teší Karin Paveleková, ktorá sa v nominácii troch najlepších objavila druhý rok po sebe. Porazila brankárku Imreovú a Práznovskú. Na pódiu ďakovala hlavne svojim spoluhráčkam, trénerom a rodine.

 

img

 

V Sieni slávy trojica laureátov

Záver programu patril najväčším klubovým legendám. Vedenie klubu sa tento rok rozhodlo do Siene slávy zaradiť troch nových laureátov. Antona Malatinského doplnil Imrich Stacho in memoriam, Stanislav Jarábek a Valerián Švec. Stretnúť sa s laureátmi budú môcť návštevníci na začiatku júna v pripravovanej klubovej Sieni slávy.

 

 

Výsledky ankety Andel roka 2017:

 

1. Matúš Čonka 22 %

2. Boris Godál 17 %

3. Erik Jirka 16,5 %

4. Martin Vantruba 10,5 %

5. Marvin Egho 6,8 %

6. Lukáš Greššák 5,7 %

7. Vakho Čanturišvili 4,2 %

8. Ján Vlasko 3,6 %

9. Anton Sloboda 2,9 %

10. Andrej Kadlec 2,7 %

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona