FOTO + VIDEO Fanúšik vbehol na ihrisko a pokúsil sa kopnúť Mbappého, disciplinárka UEFA si podá Celtic aj PSG

NETKY.SK • 13 September 2017, 12:51 • 2 min
FOTO + VIDEO Fanúšik vbehol na ihrisko a pokúsil sa kopnúť Mbappého, disciplinárka UEFA si podá Celtic  aj PSG

GLASGOW - Počas utorkového zápasu B-skupiny 1. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov medzi Celticom Glasgow a Parížom Saint-Germain (0:5) vnikol na trávnik domáci fanúšik.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal po tom, ako v 41. minúte útočník parížskeho tímu Edinson Cavani zvýšil skóre na 3:0 v prospech hosťujúceho mužstva.
 

Európska futbalová únia (UEFA) otvorila disciplinárne konanie proti škótskeho klubu Celtic Glasgow za vniknutie fanúšika na hraciu plochu počas utorňajšieho domáceho stretnutia s talianskym Juventusom Turín (0:5) v 1. kole B-skupiny hlavnej fázy Ligy majstrov. Záležitosťou sa budú zaoberať 19. októbra.

 

Incident sa udial po treťom góle do siete škótskeho klubu z kopačky Edisona Cavaniho, keď sa domáci chystali rozohrať loptu zo stredového kruhu. Narušiteľ vtrhol na trávnik a pokúsil sa kopnúť Mbappého, ale netrafil ho. Chuligána následne spacifikovali usporiadatelia. Z tribún sa na jeho adresu ozvalo bučanie a piskot.

 

"Reakcia fanúšikov hovorí za všetko," reagoval na incident na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Celticu Brendan Rodgers. "Je to odsúdeniahodné a je jedno, na akom štadióne sa to stalo. Niečo také nechceme vidieť na žiadnom futbalovom ihrisku. Stevardi zareagovali rýchlo, som si istý, že aj klub sa s tým vyrovná," citoval domáceho kouča theguardian.com. 

 

Podľa trénera PSG Unaia Emeryho incident nijako nenarušil koncentráciu Mbappého: "Kylian je veľmi mladý hráč, ktorý už má isté skúsenosti. Chce sa stať výnimočným futbalistom a myslím si, že ukázal kusisko sebavedomia."

 

UEFA sa bude zaoberať aj konaním priaznivcov Parížanov, ktorí ničili sedadlá.
 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies