FOTO+VIDEO Emotívne slová Jána Kozáka v priamom prenose, prístup mladých hráčov ho nesmierne sklamal

NETKY.SK • 18 Október 2018, 14:45 • 2 min
FOTO+VIDEO Emotívne slová Jána Kozáka v priamom prenose, prístup mladých hráčov ho nesmierne sklamal

BRATISLAVA – Udalosťou dnešného dňa bola tlačová konferencia odstupujúceho trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka. Najúspešnejší kouč na lavičke nášho národného tímu otvorene vyrozprával celé pozadie skutočností, na základe ktorých sa rozhodol abdikovať. Bol úprimný a emotívny, slová ktoré vyriekol, budú neskôr mnohých mrzieť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Siedmi previnilci na nočnom záťahu

Bývalý kouč národného tímu uviedol, že sedem hráčov vážne porušilo disciplínu počas dôležitého reprezentačného zrazu. Boli to brankári Martin Dúbravka a Michal Šulla, obrancovia Ľubomír Šatka, Norbert Gyömbér a Milan Škriniar, a stredopoliari Stanislav Lobotka a Vladimír Weiss ml..

 

"Nechcel som narušiť prípravu na zápas vo Švédsku, ale potom som sa s prezidentom zväzu pánom Kováčikom dohodol na tejto tlačovej konferencii. Považoval som za potrebné, aby všetci okolo slovenského futbalu vrátane fanúšikov vedeli o tom, čo sa stalo. Večer som si pozrel dvakrát zápas s Českom a zrazu zisťujem, ako hráči prichádzajú zvonku. Strašne ma to bolelo, bolo to, ako keby ma niekto opľul alebo dal facku. Chcel som, aby sa títo hráči priznali. Neviem si predstaviť budúcnosť bez Dúbravku, Škriniara, Lobotku, Vlada Weissa, takže som sa rozhodol ukončiť moje pôsobenie pri reprezentácii. Zavolal som pána prezidenta a nepovedal som mu dôvody, lebo sú to 'jeho deti' a ranil by som ho. Poplakali sme si, rozlúčili sme sa, s hráčmi iba s tými, ktorých som stretol pri ceste do auta. Nechcel som ísť do Švédska s týmito hráčmi a usmievať sa," povedal Kozák s tým, že nezisťoval kam presne sa  spomínaní hráči v neskorých nočných hodinách vybrali. Kormidelník potvrdil, že s uvedenými hráčmi mal férový a korektný vzťah, toto však už bolo za čiarou. 

 

img

 

Trest od vedenia SFZ

Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik v reakcii na kauzu uviedol, že previnilci nedostanú v nasledujúcom kvalifikačnom cykle reprezentačné odmeny v prípade, že budú nominovaní. Financie budú presunuté na Nadáciu SFZ a Nadáciu internacionálov.

 

Kozák by si na svojom mieste želal Tarkoviča

Na margo svojho nástupcu pri kormidle slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák jednoznačne potvrdil, že ideálnym mužom na tento post je jeho doterajší asistent Štefan Tarkovič. Štyridsaťpäťročný Prešovčan viedol A-tím SR v utorňajšom prípravnom dueli vo Švédsku (1:1). "Pozná dokonale, ako sa reprezentácia robí. A tohto človeka novinári pri adeptoch na môj post nespomenú. V iných krajinách je to bežné. Odchádza hlavný tréner, pokračuje asistent. Keď príde nový kouč, bude potrebovať nejaký čas. A čím zaujme?"

 

Na futbal nezanevrie

Kozák bol najdlhšie pôsobiacim trénerom pri slovenskom národnom tíme. Na futbal vraj nezanevrie, je to stále jeho srdcová záležitosť a v tomto duchu rozmýšľal aj pri učinení rozhodnutia skončiť pri reprezentácii. "Strašne mi futbal chýba a bude chýbať. V danej chvíli som však vyhodnotil situáciu tak, že pre futbal bude najlepšie, keď skončím. Stále chcem ostať slobodný človek, to je pre mňa najviac v živote. A taký aj ostanem."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies