FOTO + VIDEO Dobrodruh ako prvý oboplával Britániu: Takto dlho mu to trvalo!

NETKY.SK • 5 November 2018, 07:48 • 2 min
FOTO + VIDEO Dobrodruh ako prvý oboplával Britániu: Takto dlho mu to trvalo!

LONDÝN - Ross Edgley z anglického mesta Grantham, sa stal v nedeľu prvým človekom, ktorý vlastnými silami oboplával Veľkú Britániu.

slovakia

left justify in out

Za 155 dní preplával tento 33-ročný dobrodruh takmer 2900 kilometrov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#GreatBritishSwim COMPLETED

Príspevok, ktorý zdieľa Ross Edgley (@rossedgley),

 

Edgley odštartoval 1. júna z prístavného mesta Margate v grófstve Kent a až do nedele, keď dorazil do rovnakého prístavu, nestál na súši. Denne plával maximálne 12 hodín a zvyšok dňa trávil na palube katamaránu, ktorý ho sprevádzal.

 

 

Za celý čas zjedol viac ako 500 banánov. Na poslednom kilometri spolu s ním plávalo asi 300 plavcov. Na mori zápasil tento dobrodruh so silnými prílivmi, podmorskými prúdmi, studenou vodou či medúzami. Fyzická námaha sa podpísala aj na jeho telesnej schránke, a to v podobe bolesti v ramene, vážne odreného krku i čiastočne poškodeného jazyka, ktorý mu vyžrala slaná morská voda.

 

 

Edgley v nedeľu BBC povedal, že aj keď sa po takom dlhom pobyte na mori teraz bude musieť opäť naučiť kráčať, plávanie ho ešte stále "celkom neomrzelo". Počas svojho plávania dosahoval v prípadoch, keď mu pomáhal i príliv, rýchlosť až okolo 16 km/h. "To je rýchlosť, akou plávajú delfíny," zasmial sa samotný plavec, ktorý bol v minulosti okrem iného i vodným pólistom.

 

 

Edgley už po 74 dňoch na mori pokoril aj iný rekord - a síce najdlhšej doby strávenej plávaním v mori, uviedla Svetová asociácia plávania na otvorenom mori (WOWSA).

 

 

Tento dobrodruh sa už v minulosti zapísal do Guinessovej knihy rekordov, keď sa v apríli 2016 za 19 hodín pomocou lana vyšplhal do výšky ekvivalentnej najvyššej hore sveta - Mount Everestu. O dva mesiace nato si zase vymyslel tzv. najsilnejší maratón na svete, pri ktorom za sebou vyše 19 hodín ťahal 1,4 tonové auto.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies