FOTO+VIDEO Daniela Hantuchová sa po ukončení kariéry rozhodne nenudí, tanečnú obuv vymení za bežecké tenisky

NETKY.SK • 6 Október 2017, 15:50 • 2 min
FOTO+VIDEO Daniela Hantuchová sa po ukončení kariéry rozhodne nenudí, tanečnú obuv vymení za bežecké tenisky

BRATISLAVA - Dlhoročná slovenská tenisová jednotka Daniela Hantuchová oznámila ukončenie profesionálnej kariéry iba nedávno, začiatkom júla počas Wimbledonu. Veľa vytúženého oddychu si zatiaľ nedopriala. Okrem viacerých reklamných a televíznych aktivít sa stihla ešte zdokonaliť v tanci a tento týždeň sa stala ambasádorkou ČSOB Bratislava Marathon 2018, na ktorom prisľúbila aj svoju aktívnu účasť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Som nesmierne šťastná, že ma organizátori oslovili. Neváhala som ani sekundu. Tenis a beh majú k sebe veľmi blízko, beh bol vždy súčasťou mojej kondičnej prípravy. Budem sa usilovať motivovať najmä deti a mladých ľudí, aby začali niečo robiť pre svoje zdravie nielen pohybom, ale aj stravou. Aj po skončení tenisovej kariéry bude beh naďalej súčasťou môjho života," uviedla na tlačovej konferencii Daniela Hantuchová.  

 

Hantuchovej pozícia ambasádorky nebude iba symbolickým aktom. Bývalá svetová tenisová päťka sa plánuje aktívne zapojiť do niektorej z bežeckých súťaží v rámci ČSOB Bratislava Marathon 2018. "Určite v apríli pobežím, len ešte neviem, akú trať si vyberiem. Všetko bude závisieť od mojej fyzickej kondície," skonštatovala s úsmevom Daniela. šarmantná.

 

Tridsaťštyriročná extenistka prijala rolu ambasádorky aj preto, aby motivovala deti a mládež k športovaniu. "Je dôležité viesť mladých k správnym veciam. Pravidelný šport k nim rozhodne patrí," zdôraznila Hantuchová.

 

Bratislavský mestský maratón sa za krátke obdobie svojej existencie stal jedným z najpopulárnejších a najmasovejších slovenských bežeckých podujatí. Kým v premiére v roku 2006 sa postavilo na štart len 760 bežcov, v tomto roku sa počet prihlásených vyšplhal až k 12-tisícovej účasti.

 

"Keď sa ma v období pred piatym ročníkom pýtali novinári akú máme vysnívanú métu v účasti, len tak som ´tresol´, že 10-tisíc účastníkov by bolo fajn. Tento rok sme boli vypredaní a mali sme už dvanásťtisíc bežcov, to sú čísla, ktoré už vzbudzujú rešpekt," uviedol pre netky riaditeľ podujatia Jozef Pukalovič. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies