FOTO + VIDEO: Chcete počuť zvuky prírody? V Slanských vrchoch nájdete takýto megafón!

NETKY.SK • 7 August 2019, 12:20 • 2 min
FOTO + VIDEO: Chcete počuť zvuky prírody? V Slanských vrchoch nájdete takýto megafón!

Ste preťažený z práce a potrebujete nájsť pokoj? Zájdite do Slanských vrchov a započúvajte sa do prírody!

slovakia

left justify in out

Aj vy cítite, že už máte všetkého tak akurát dosť? Nuž, nie ste sami, zdá sa, že toto je osud človeka 21. storočia. Netreba však vešť hlavu, pomôcť môže často aj maličkosť. Napríklad v podobe príjemnej prechádzky po lese, prípadne, vnímania zvukov prírody. Práve na to dokonale poslúži nová atrakcia, ktorú pripravujú neďaleko Prešova.

 

Štyria milovníci prírody dali hlavy dokopy a rozhodli sa vybudovať „špecialitku“, akú nenájdete široko-ďaleko. Vlastne, doposiaľ sa nachádza len na jedinom mieste, a to v Estónsku. Druhý prírodný megafón bude v blízkosti cyklotrasy, ktorou sa dostanete z Prešova do okolitých obcí. Cieľom projektu bolo prilákať verejnosť aj do menej známych častí slovenskej prírody, ktorá rozhodne stojí za spoznávanie.

 

František Baláž, jeden z autorov nápadu vysvetľuje, že megafón, ktorý sa uprostred lesa momentálne stavia, je paraboloid so schopnosťou koncentrovať zvukové vlny z okolia a odrážať ich od svojich stien, čím ich de facto zosilňuje. Ak sa teda posadíte blízko tohto zvláštneho dreveného, viac ako štvormetrového megafónu, budete si môcť naplno vychutnať prírodný „koncert“.

 

Samozrejme, stavitelia mysleli na to, aby nedošlo k akémukoľvek narušeniu života v okolí tejto konštrukcie. Zvieratá megafón rušiť nebude a na jeho výstavbu sa používa len drevo a malé kovové spojovacie časti.

 

Zaujímavá atrakcia bude pre turistov pripravená koncom augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona