FOTO + VIDEO Blesková povodeň vo Švédsku vytopila železničnú stanicu: Vtipní miestni z toho však vyťažili maximum!

NETKY.SK • 2 August 2018, 10:07 • 2 min
FOTO + VIDEO Blesková povodeň vo Švédsku vytopila železničnú stanicu: Vtipní miestni z toho však vyťažili maximum!

Všetko zlé je na niečo dobré. Švédi o tom zjavne čo-to vedia...

slovakia

left justify in out

V dôsledku klimatických zmien sú letá v posledných rokoch mimoriadne turbulentné. Prechodné obdobia sa vytrácajú, a tak z ničoho nič udrú vysoké teploty, ktoré zo dňa na deň vystrieda prudké ochladenie. Práve tieto „skoky“ sa podieľajú aj na fenoméne takzvaných bleskových povodní, teda dažďov, ktoré sú natoľko prudké, že v priebehu niekoľkých minút spôsobia kalamitu. Čosi podobné nedávno zažilo aj švédske univerzitné mesto Uppsala. Jeho obyvatelia to však zobrali s patričným nadhľadom.

 

Potopa, ktorá prekvapila mesto po vlne horúčav, zasiahla aj železničnú stanicu, kde voda znemožnila prístup k mnohým nástupištiam. Hladina tu siahala až po kolená, čo sa viacerí obyvatelia rozhodli patrične využiť a zatopené chodby premenili na aquapark.

 

Fotografie vysmiatych Švédov na nafukovačkách šantiacich v podzemí železničnej stanice pobavili ľudí po celom svete. Menej vtipné to však už pripadalo bezpečnostnej službe, ktorá ich vystríhala pred možnými elektrickými výbojmi z elektroinštalácie. Napriek tomu, že ju vypli, opatrnosti nikdy nie je dosť, preto ich prítomnosť „plavcov“ veľmi netešila.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona