FOTO+VIDEO Bez sponzorov by Petra Vlhová nelyžovala: Nedali nám ani omrvinky, uviedol na adresu lyžiarskej asociácie jej otec

NETKY.SK • 16 Október 2018, 15:00 • 2 min
FOTO+VIDEO Bez sponzorov by Petra Vlhová nelyžovala: Nedali nám ani omrvinky, uviedol na adresu lyžiarskej asociácie jej otec

BRATISLAVA - Nie je to až tak dávno, keď sa na verejnosti pretriasal spor medzi Slovenskou lyžiarskou asociáciou a rodičmi našich najúspešnejších slalomárok Veroniky Velez-Zuzulovej a Petry Vlhovej. Dnes má Petra Vlhová 23 rokov, na konte štyri víťazstvá v pretekoch Svetového pohára a v troch sezónach po sebe sa umiestnila v najlepšej šestke v celkovom hodnotení bojov o slalomový glóbus.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Petra má za sebou celý rad zaujímavých tuzemských aj zahraničných sponzorov a jej otec hrdo hlási, že to všetko sa udialo aj bez podpory domáceho lyžiarskeho zväzu. A ako sme sa dozvedeli na dnešnej tlačovej konferencii, ani tentoraz jej tím nezískal od lyžiarskej asociácie žiadnu finančnú podporu.

 

Od asociácie neinkasovali ani euro

"Na konte od SLA nám svieti čistá nula, nedali nám do novej sezóny ani euro. Oni ani neodpovedajú na emaily, keď ich kontaktujeme. Túto tému ani nechcem ďalej rozvíjať, nemá to zmysel," povedal Igor Vlha, otec a finančný manažér v jednom. "Prvýkrát máme naplnený rozpočet už pred začiatkom sezóny, navýšili sme ho o 18,5%. Nie sme pod finančným tlakom, všetko máme zabezpečené. Môžeme sa teda venovať iba lyžovaniu. Chcem sa za to poďakovať všetkým sponzorom, najmä slovenským produktom a firmám za podporu," doplnil Vlha.

 

img

 

Nové tváre v tíme 

Petra Vlhová vstupuje po tretí raz do sezóny pod vedením talianskeho odborníka Livia Magoniho. Po prvý raz bude mať aj talianskeho servismana "Gigiho" a často využíva aj služby ďalších talianskych spolupracovníkov na klinike v Miláne. "Livio je borec, náš tím je momentálne poskladaný neskutočne dobre. Hlavný tréner o sebe tvrdí, že už ani nie je Talian, ale Slovák. A to dokonca aj vo futbale," s úsmevom dodal Igor Vlha.

 

Tréner Petry Vlhovej pracuje aj na svojej slovenčine

Jeho dcéra sa učí po taliansky, jej tréner zasa po slovensky. Aj to je znakom dobrej nálady v tíme medzi ľuďmi, ktorí spolu najmä počas zimnej sezóny trávia viac času ako so svojimi rodinami. Vie lepšia po slovensky ako ja po taliansky...(smiech)ako ja p"Livio vie viac po slovensky ako ja po taliansky. Navzájom sa učíme. Minulý rok ma prekvapil na pretekoch v Levi počas prehliadky trate. Povedal niečo po slovensky a strašne som sa musela smiať. Uvidíme, čo najbližšie vymyslí," poznamenala Petra Vlhová.

Prvé obrovské slalomy novej sezóny Svetového pohára v rakúskom Söldene prídu na rad už o 12 dní. Igor Vlha tvrdí, že sa už nemôže dočkať. "V našom tíme je výborná atmosféra aj klíma. Už len nech nám slúži zdravie a Slovensko nech má veľa radosti z Petriných úspechov," zaželal si otec Vlha.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies