FOTO+VIDEO Atlétov privítali búrlivým potleskom, Volko je novým hrdinom slovenskej atletiky

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 16:45 • 2 min
FOTO+VIDEO Atlétov privítali búrlivým potleskom, Volko je novým hrdinom slovenskej atletiky

BRATISLAVA – Vrúcne privítanie slovenskej výpravy z dejiska halových majstrovstiev Európy milo prekvapilo aj samotných športovcov. Ján Volko získal v Belehrade striebornú medailu v šprinte na 60 m, pre Slovensko štvrtú medailu v ére samostatnosti, no ani po niekoľkých dňoch si stále nedokáže uvedomiť, aký veľký úspech dosiahol.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Hádam to príde čím skôr. Som veľmi vďačný a šťastný. Je to môj prvý veľký úspech, takže nemám slov. Medaila má pre mňa cenu zlata. Je to nádherné, v niečo podobné som ani len nedúfal," vyhlásil bezprostredne po príchode 20-ročný Bratislavčan.  

 

Člen klubu BK HNTN Bratislava predviedol v belehradskej Kombank aréne tri skvelé šesťdesiatky. Napokon vo finále ako prvý Slovák v histórii o dve stotiny pokoril magickú hranicu 6,60 sekundy. Lepší výsledný čas vo finále zaznamenal iba obhajca titulu Richard Kilty z Veľkej Británie (6,54 s).

 

Mladý slovenský reprezentant si už svoj medailový beh stihol niekoľkoktát pozrieť zo záznamu. "Spolu s trénermi sme preteky analyzovali. Štart nebol ideálny, ale postupne môj výkon gradoval a napokon to dopadlo tak, ako to dopadlo. Prvé kroky som mal celkom fajn, ale tá prvotná reakcia bola pomalšia ako je zvykom v európskej špičke. Možno sa mi v tejto činnosti nikdy nepodarí dostať sa na svetovú úroveň, ale nemyslím si, že by to bolo rozhodujúce," uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii nový hrdina slovenskej atletiky.

 

Talentovaného atléta už niekoľko sezón vedie trénerské duo Naďa Bendová - Róbert Kresťanko, obaja majú funkcie v jeho tréningovom režime striktne rozdelené. "Mám na starosti silové prvky, atletickú stránku prípravy rieši výhradne Naďa (Bendová). Naša spolupráca zatiaľ prináša dobré výsledky. Teraz potrebujeme vylepšiť najmä štartovú reakciu. Dôležité bude, aby sme výsledok z HME potvrdili aj na ďalších podujatiach," poodhalil zámer najbližieho tréningového cyklu Kresťanko.

 

 

Môže vás zaujímať: VIDEO Ján Volko v rozhovore pre Netky.sk




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies