FOTO + VIDEO Anglická cirkevná škola nechala z dievčenských toaliet odstrániť stenu: Rodičia sa búria a dcéry nechávajú radšej doma

NETKY.SK • 24 Január 2018, 12:00 • 2 min
FOTO + VIDEO Anglická cirkevná škola nechala z dievčenských toaliet odstrániť stenu: Rodičia sa búria a dcéry nechávajú radšej doma

Cirkevná škola St Mary's College pobúrila verejnosť svojim kontroverzným rozhodnutím o odstránení dôležitej steny z dievčenských toaliet, ktorým hrubo narušila súkromie desiatok študentiek.

slovakia

left justify in out

St Mary’s College je cirkevná škola nachádzajúca sa v anglickom meste Wallasey. Momentálne ňou otriasa škandál, ktorý spôsobil riaditeľ svojim kontroverzným rozhodnutím. Rodičov tým natoľko rozhorčil, že sa mnohí z nich rozhodli bojkotovať vyučovanie.

 

Rozhodnutie školy pramenilo z problémov so šikanou a porušovaním školského poriadku, ktoré sa podľa riaditeľa najčastejšie odohrávalo práve na toaletách, pretože tie učitelia nemali pod dohľadom. Aby sa podobným situáciám zamedzilo, vedenie rozhodlo o odstránení prednej steny toaliet, čím sa celý priestor úplne odkryl. Síce sa tam už nikto nepokúša fajčiť, no spolu s tým došlo aj k výraznému narušeniu súkromia študentiek, nakoľko o ich činnostiach na WC má takto prehľad celá chodba aj s protiľahlou učebňou a bezpečnostnou kamerou, ktorá je namierená priamo do priestorov toaliet.

 

Školu navštevujú mladí ľudia vo veku 11 až 19 rokov, čo je práve ten kritický vek, kedy tínedžeri, najmä dievčatá, potrebujú dostatok súkromia. To však St Mary’s College evidentne vôbec nerešpektuje. Pohoršení rodičia sa preto na protest rozhodli nechať svoje dcéry doma.

 

Samotný riaditeľ školy sa k celej veci zatiaľ nevyjadril, no podľa rodičov išlo o nesprávny krok, vzhľadom k tomu, že týmto spôsobom šikana zo školy nevymizne. Toalety totiž zďaleka nie sú jediným miestom, kde sa odohráva.

 

img

Zdroj: YouTube

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies