FOTO + VIDEO Adidas prišiel s kontroverznou reklamou: Modelke sa vyhrážali smrťou a znásilnením

NETKY.SK • 11 Október 2017, 15:30 • 2 min
FOTO + VIDEO Adidas prišiel s kontroverznou reklamou: Modelke sa vyhrážali smrťou a znásilnením

Spoločnosť Adidas zverejnila reklamu, ktorá sa na verejnosti stretla s rozpačitými reakciami.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť je v súčasnosti posadnutá kultom tela. Dokonalý vzhľad sa presadzuje všade okolo nás, podporujú ho reklamy, médiá, ale aj my sami tým, že sme tieto vysoké nároky prijali za svoje. Bezchybnosť sa vyžaduje predovšetkým od žien. Pokiaľ sa akýmkoľvek spôsobom vymkne stanovenému ideálu, považuje sa prinajmenšom za zvláštnu. Ale nikde nie je napísané, že ženy musia podstupovať často nepríjemné procedúry len preto, aby sa pozdávali okoliu.

 

Napriek stále silnej stereotypizácii krásy sa začínajú objavovať jednotlivci idúci proti prúdu. Sú to predovšetkým umelkyne a blogerky, ktoré sa neboja svetu odprezentovať svoj názor. Čo je však pozitívne, takéto snahy sa veľmi pomaličky, no predsa, dostávajú aj do mediálnych kampaní. Príkladom je aj značka Adidas, ktorá do svojej poslednej reklamy obsadila fotografku Arvidu.

 

Arvida v reklame rozpráva o ženskosti, pričom je oblečená v nežných bielych šatách doplnených športovými kúskami. Čo je však podstatnejšie, otvorene prezentuje svoje telo tak, ako ho stvorila príroda. Reč je konkrétne o pomerne výraznom ochlpení na nohách. Samotná spoločnosť sa vyjadrila, že je poctená spoluprácou s takto zaujímavými a kreatívnymi ľuďmi.

 

Po spustení reklamy sa však na verejnosti zdvihla vlna kritiky, pričom jednotlivci doslova útočili na modelku a to všetko len preto, že sa mierne vymkla zaužívaným ideálom krásy. Používatelia ju napádali nielen v diskusií k videu, ale aj na jej osobnom konte na sociálnej sieti, kde sa jej dokonca vyhrážali znásilneniami či zabitím.

 

Na druhej strane však Arvida našla v ľuďoch aj podporu. Spoločnosť je zahltená uniformnosťou a neprirodzenosťou, čo už mnohých doslova unavuje, preto sa s nadšením vracajú k prirodzenosti a podporujú akékoľvek aktivity, ktoré sa tejto problematiky dotýkajú.

 

 

trying to show off some cellulites and a dimpled cherry 🍒

Príspevok, ktorý zdieľa arvida byström (@arvidabystrom),

 

this photo got removed so I'm just putting it up again :---(

Príspevok, ktorý zdieľa arvida byström (@arvidabystrom),

 

 

me and some TP

Príspevok, ktorý zdieľa arvida byström (@arvidabystrom),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies