FOTO + VIDEO: 220 kilometrov od brehu našli v mori plávať vysileného psa

NETKY.SK • 18 Apríl 2019, 13:24 • 2 min
FOTO + VIDEO: 220 kilometrov od brehu našli v mori plávať vysileného psa

Pracovníci ropnej plošiny vzdialenej 220 kilometrov od thajských brehov majú za sebou netradičnú záchrannú akciu.

slovakia

left justify in out

Pracovníkom ropnej plošiny v Thajskom zálive sa minulý piatok naskytol nečakaný pohľad. Na jednej z konštrukcií sa z ničoho-nič objavil pes. Zviera bolo vysilené a neschopné vyliezť hore a nakoľko sa počasie zhoršovalo a vlny by ho zmietli do mora, robotníci zakročili.

 

Vymysleli improvizovanú slučku, pomocou ktorej sa im psíka podarilo vytiahnuť hore na plošinu. Bol vychradnutý, hladný a smädný. Nečudo, veď najbližší breh bol vzdialený 220 kilometrov, preto námorníkom nešlo do hlavy, ako sa zviera dostalo až sem. Najpravdepodobnejšie však je, že ho niekto zhodil, alebo sám spadol, z niektorej z rybárskych lodí.

 

Muži pre psa vyrobili improvizovaný pelech, dali mu piť aj jesť. Čoskoro bolo vidieť ako sa v suchu a v spoločnosti dobrých ľudí zotavuje. Je jasné, že ropná plošina nie je práve ideálne miesto na domáceho miláčika, a tak sa robotníci dohodli s posádkou tankera, ktorá prišla po náklad ropy, aby sympatického psíka zobrali na breh.

 

Psí dobrodruh strávil na plošine dva dni, potom ho žeriavom v klietke premiestnili na tanker a ten ho bez problémov dopravil na breh Thajska. Tu ho už čakali pracovníci z renomovanej organizácie Watchdog Thailand, ktorá spravuje útulky a stará sa o ochranu psov po celej krajine. Priateľského a šťastného psíka si prevzali a momentálne mu hľadajú nový domov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona