VIDEO Veterná smršť pri Galante: Vietor ničil strechy aj elektrické vedenie!

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 11:49 • 2 min
VIDEO Veterná smršť pri Galante: Vietor ničil strechy aj elektrické vedenie!

MOSTOVÁ - Veterná smršť vyčíňala v nedeľu popoludní v obci Mostová v okrese Galanta. Silný vietor poškodil strechy rodinných domov, strhol elektrické a telekomunikačné vedenie a vyvracal stromy. Na území obce bola vyhlásená mimoriadna situácia.

slovakia

left justify in out

Smršť trvala podľa starostky Zuzany Takácsovej len pár minút. Podľa jej odhadu je poškodených do dvesto rodinných domov, obec zostala v momente bez elektrickej energie. "Niektoré domy sú poškodené len mierne, na niektorých sú veľké škody. Na pomoc nám prišli hasiči, elektrikári, navzájom si pomáhali aj obyvatelia,“ povedala. V súčasnosti sú už sprejazdnené všetky cesty a zapojená je aj elektrická energia. Obecný majetok podľa Takácsovej poškodený nebol, obyvatelia si škody na rodinných domoch musia riešiť individuálne s poisťovňami. 

 

Prácu hasičom z Galanty a Dunajskej Stredy okrem silného vetra sťažoval aj hustý dážď. Agentúru SITA informoval hovorca hasičov v Trnavskom kraji Tomáš Bílik.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies