FOTO Vládny špeciál priviezol slovenskú mládež z Tuniska, poznačeného teroristickým útokom

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 12:43 • 2 min
FOTO Vládny špeciál priviezol slovenskú mládež z Tuniska, poznačeného teroristickým útokom

BRATISLAVA - Veľký vládny špeciál, lietadlo Tupolev 154 M, prešlo opravou v Rusku a už má za sebou aj návrat z Tuniska, kde bolo vyzdvihnúť slovenský detský súbor.

slovakia

left justify in out

"Špeciál sa prednedávnom vrátil z opravy z Ruska, ktorá stála vyše 87-tisíc eur," potvrdil hovorca rezortu vnútra Petar Lazarov. Lietadlo chýbalo pre poruchu od decembra minulého roka. Na servis ho poslali do ruskej Samary. Letka ministerstva vnútra mala k dispozícii len dva menšie stroje Jak 40.


Opravený Tupolev vyslali vo štvrtok do Tuniska, aby vyzdvihol 30-členný detský folklórny súbor z oblasti poznačenej teroristickým útokom. "Špeciál pred polnocou dopravil detský súbor naspäť na Slovensko," uviedol Lazarov. Podľa ministerstva vnútra aj táto situácia ukázala, aké dôležité je mať funkčnú letku, ktorá je schopná v krátkom čase zareagovať a priletieť po občanov, ktorí sa ocitli v krízovej situácií v zahraničí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona