FOTO Veľký projekt na brehu Dunaja: Rozšíria centrum Bratislavy

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 09:03 • 2 min
FOTO Veľký projekt na brehu Dunaja: Rozšíria centrum Bratislavy

BRATISLAVA – Centrum Bratislavy by sa mohlo rozšíriť až do Petržalky.

slovakia

left justify in out

Na pravej strane Dunaja plánujú investori veľký projekt, ktorý prinesie na toto miesta kultúrny a športový život.

 

Súčasťou uvažovaných zmien pri Dunaji sú aj dve iniciatívy v oblasti Lida a ďalšia má názov Zemník, čo je Národné centrum rýchlostnej kanoistiky a veslovania. Novú vizualizáciu skultúrnenia a obnovenia plážového nábrežia Lido ako športovo-rekreačnej verejnej zóny už pozná samospráva mesta Bratislavy.

 

"Štúdia vznikla na základe dvoch petícií občanov po vlaňajšej fotografickej výstave Spomienky na Lido," zdôvodnil predseda občianskeho združenia Petržalské marhule Jakub Kuruc.

 

Martin Mišík z tímu Lido Lagúna oboznámil novinárov s jeho vizualizáciou, ktorej cieľom je obnoviť aktivity priamo s riekou a realizovať humanizáciu bývalej pláže podľa prijatého územného plánu. S vytvorením prírodného nábrežného parku, pešej promenády, cyklotrasy, menšieho prístavu a zachovania lodeníc prichádza aj iniciatíva Nové Lido.

 

"Bude to zásadný verejný mestský priestor pri Dunaji. Snažíme sa vytvoriť podmienky na zmenu jeho využitia, zrevitalizovať Ovsištské rameno, vytvoriť veľkú štrkovú pláž na pozemkoch mesta. Štúdiu sme vytvorili na podnet mesta a čakáme na jeho vyjadrenie," povedal architekt Juraj Benetin z autorského tímu Nové Lido.

 

Okrem športovej a rekreačnej zóny by mali neskôr pribudnúť v tejto oblasti aj ulice, bulvár, námestie, promenády a parky. Na tie chcú nadviazať aj výstavbu bytov a obchdných priestorov.

 

Stavať by tu mali spoločnosti HB Reavis a J&T Real Estate. Tento project by mal finančne podporiť aj štát, neziskové organizácie a samospráva.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona