FOTO Veľká akcia vo Viedni: Dom obsadený pankáčmi vypratávalo 1700 policajtov

NETKY.SK • 6 Júl 2014, 16:27 • 2 min
FOTO Veľká akcia vo Viedni: Dom obsadený pankáčmi vypratávalo 1700 policajtov

VIEDEŇ - Rakúska polícia v pondelok dopoludnia vyslala k jednému z viedenských domov až 1700 svojich príslušníkov, aby zasiahli proti niekoľkým desiatkam pankáčov okupujúcich priestory dva a pol roka proti vôli vlastníkov.

slovakia

left justify in out

O "gigantickom nasadení" v štvrti Leopoldstadt informoval verejnoprávny rozhlas a televízia (ORF), podľa ktorého v trojposchodovej budove zabarikádovalo zhruba 50 neželaných obyvateľov. Tí ulicu ešte v skorých hodinách zatarasili v oboch smeroch nábytkom a odpadom.

 

Proti policajtom podporovaným obrnenými vozidlami a vrtuľníkmi sa podľa denníka Der Standard bránili pokazenými vajcami, fľašami či výkalmi, pričom jedného z nich zranili. Portál ORF tiež informoval o vyhodení televízora a vylievaní "kyseliny maslovej" z vyšších poschodí. Za nasťahovanie pankáčov sú pritom zodpovední samotní vlastníci, ktorí sa tak údajne chceli zbaviť ostatných nájomníkov.

 

Obe skupiny sa však namiesto toho začali podporovať a o vyprataní domu označovaného pankáčmi ako Pizzeria Anarchia nakoniec musel rozhodnúť súd.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies