FOTO Vedci vytvorili pravdepodobnú podobizeň Ježiša Krista

NETKY.SK • 15 December 2015, 16:39 • 2 min
FOTO Vedci vytvorili pravdepodobnú podobizeň Ježiša Krista

LONDÝN – Zabudnite na všetky obrázky s podobizňou Ježiša Krista. Vedci vytvorili jeho pravdepodobnú podobizeň a dlhovlasý, vysoký muž s modrými očami určite nebol.

slovakia

left justify in out

Skupina expertov na medicínu spojila svoje znalosti a vytvorila podobizeň Ježiša Krista podľa tvaru lebiek Semitov.

 

Medicínsky umelec na dôchodku Richard Neave vytvoril ilustráciu pravdepodobnej podobizne Ježiša Krista, na ktorej má kučeravé vlasy, tmavú pokožku a širokú tvár.

 

Takto totiž podľa neho vyzerali Stredovýchodní Židia na území, ktoré dnes patrí Izraelu. Doktor Neave použil forenznú antropológiu a taktiež informácie z Biblie, aby mal o výzore Ježiša Krista ucelenejšie informácie.

 

Vyzeral takto Ježiš?

 

img

 

img

 

Alebo nemal vlasy?

 

img

 

Pri tvorbe použili aj 3D rekonštrukciu, aby vytvorili časti lebky a vypočítali ako bude vyzerať jeho pokožka. Dokonca vytvorili aj časť lebky pomocou, ktorej mali zákald pre svalové tkanivá. Avšak oči a vlasy iba hádali.

 

Podľa Biblie rozhodli, že Ježiš Kristus mal krátke vlasy. Svätý Pavol napísal: „Ak má muž dlhé vlasy, je to pre neho hanba.“




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies