FOTO Vážna nehoda na východe: Autobus sfúkol z cesty vietor, dvaja zranení

NETKY.SK • 7 Február 2017, 12:52 • 2 min
FOTO Vážna nehoda na východe: Autobus sfúkol z cesty vietor, dvaja zranení

TRHOVIŠTE - Medzi obcami Trhovište a Pozdišovce v Michalovskom okrese dnes predpoludním havaroval autobus. Ako TASR informoval veliteľ zásahu michalovských hasičov Marek Slivka, po príchode na miesto nehody boli cestujúci a vodič mimo vozidla.

slovakia

left justify in out

Pri dopravnej nehode zasahovali dve posádky záchranárov. "Ošetrili dvoch ľudí s ľahšími poraneniami hlavy a ramena," uviedol pre TASR hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel s tým, že oboch transportovali do michalovskej nemocnice.

 

"Vo vozidle sa vraj nachádzalo desať cestujúcich," vysvetlil Slivka. Cestujúci sa dostali von cez núdzové otvory v streche. Hasiči autobus zabezpečili proti vzniku požiaru.

 

Ako TASR informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó, autobus z Vranova nad Topľou, ktorý smeroval do Michaloviec, viedol 51-ročný vodič. Za obcou Trhovište podľa doterajších zistení neprispôsobil rýchlosť jazdy poveternostným podmienkam, pričom z dôvodu silného bočného vetra s autobusom zišiel vpravo mimo vozovku do priekopy, kde sa prevrátil nabok.

 

Na autobuse vznikla škoda vo výške približne 3000 eur. "U vodiča bola vykonaná dychová skúška na alkohol s negatívnym výsledkom," uviedol Szabó. Doprava bola počas vyťahovania autobusu z priekopy odklonená cez obce Trhovište, Bánovce nad Ondavou, Laškovce a Pozdišovce.

 

Vzhľadom na aktuálne poveternostné podmienky polícia vyzýva vodičov k zvýšenej opatrnosti a ohľaduplnosti. Z dôvodu silného vetra sa na cestách vytvárajú snehové záveje a miestami aj poľadovica. Policajné hliadky budú podľa slov hovorcu cesty na kritických úsekoch monitorovať a v prípade potreby reagovať na dopravnú situáciu prijatím opatrení súvisiacich s bezpečnosťou v cestnej premávke.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies