Foto: Varšava sa zmenila na vojnovú zónu

NETKY.SK • 15 Jún 2012, 09:42 • 2 min
Foto: Varšava sa zmenila na vojnovú zónu

Foto Varšava sa zmenila na vojnovú zónu - Futbal VARŠAVA - Poriadková polícia použila gumené projektily a slzotvorný plyn na potlačenie násilností v dejisku EURO 2012, ktoré sa stalo vojnovou zónou pre futbalových chuligánov. Ešte pred zápasom Poľska pro

slovakia

left justify in out

imgVARŠAVA - Poriadková polícia použila gumené projektily  a slzotvorný plyn na potlačenie násilností v dejisku EURO 2012, ktoré sa stalo vojnovou zónou pre futbalových chuligánov.

Ešte pred zápasom Poľska proti Rusku sa časti Varšavy zmenili na krvavé kúpele, keď sa v uliciach stretli poľskí a ruskí fanúšikovia.

Polícia na mieste zatkla skoro 200 ľudí a očakáva sa, že toto číslo ešte bude rásť s pokračujúcim vyšetrovaním.

Chuligáni sú späť a toto je momentálny obraz turnaja EURO 2012, v desivom a nepriateľskom meste.

Okrem násilností sa na turnaji objavuje aj rasizmus, keď UEFA už naznačila, že začne vyšetrovanie prípadov rasistického skandovania počas zápasov Španielska s Talianskom a Ruska s Českou republikou. Pred turnajom sa už sťažovali aj niektorí členovia holandskej reprezentácie, že poćuli rasistické pokriky počas tréningu na štadióne Wisly Kraków.

Je smutné, že na turnaji je hrozivá atmosféra, ktorá vyháňa ľudí z ulíc, keď by to malo byť práve naopak a ľudia by sa mali počas tohto futbalového sviatku zabávať. Miesto toho bežia o život a krčia sa pri dverách obchodov, keď sa polícia vyzbrojená obuškami a štítmi pokúša obnoviť poriadok.

Je to hanba európskeho futbalu...{{youtube src="https://www.youtube.com/watch?v=Ho0ZUBgVQd0"}}

{{youtube src="https://www.youtube.com/watch?v=EEYMEoxlrD4"}}

{{youtube src="https://www.youtube.com/watch?v=kfGj0EhvKb8"}}



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies