FOTO V Yosemitskom parku sa objavil legendárny “ohňopád"

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 10:10 • 2 min
FOTO V Yosemitskom parku sa objavil legendárny “ohňopád"

TUOLUMNE - V Yosemitskom parku sa znovu objavil legendárny “ohňopád”. Príroda v tomto kúte sveta znovu ukázala svoju krásu. Prekvapila zaujímavým úkazom, ktorý sa len tak nevidí. Objavuje sa v posledných februárových týždňoch v Yosemitskom národnom parku.

slovakia

left justify in out

Kvôli tomuto javu sa každoročne zbehne množstvo ľudí, aby si pozreli tradičnú atrakciu parku. Tento nádherný ohňostroj je veľkou vzácnosťou, lebo nie nie vždy si ho ľudia môžu pozrieť. Prírodná atrakcia nie je vždy pravidlom, tento rok však mali návštevníci parku šťastie. 

 

 

"I Lava You" - Horsetail Fall, Yosemite National Park, CA. Each year during the second half of February, if there's enough snowpack atop El Capitan, if the temperature's warm enough to produce enough snowmelt, if the western skies are clear, and if the setting sun hits the water and spray at just the right angle, the natural phenomenon of Firefall occurs. We arrived at the park late in the afternoon this past Saturday and found a parking spot along Southside Dr. halfway between Cathedral and Sentinel beaches just as the orange glow was beginning. The place was absolutely packed for this rare show, but I found a tiny opening and wedged myself between a photographer and a tourist. Squatting on wet, slippery ice with the photographer's backside a few inches from my grill, I managed to get this shot of Firefall at its peak glow. ______________________________ Nikon D7100, Nikon 28-300. 125mm, f/14, 1/5 sec, ISO 100. Lightroom & IG. ______________________________ #firefall #yosemitenationalpark #yosemite_national_park #yosemitenation #findyourpark #nationalparkgeek #horsetailfalls #wildcalifornia ​​#rawcalifornia #visitcalifornia #californiaholics​ #ig_waterfalls #hotshotz_water #aqua_gallery​ ​#water_brilliance #water_perfection #igworldclub_h2o #exclusive_water #water_shots #water_captures #ig_northamerica #ig_all_americas #bw_beautifulworld #ic_february #multi_180216 #magical_shots_ #superhubs_boost #pf_nature #pocket_allnature

Fotka uverejnená používateľom Jeff (@jeffreyplui),

 

Tento oranžovo-červený prúd pripomína padajúcu žeravú lávu. Samozrejme v skutočnosti sa nejedná a skutočný oheň, ale je to špeciálny jav ku ktorému dochádza keď zapadá slnko v tom správnom uhle. Nádherný vodopád sa v tedy zafarbí na oranžovo-červenú lavínu, ktorý pripomína ohňopád. Tento jav je možné vidieť na známej sklanej stene El Capitan na vodopáde Horsetail Fall.

 

V posledných rokoch sa lavínový jav moc neobjavoval kvôli suchu, pretože intenzita vodopádu je závislá od oblačnosti. Tento rok si však návštevníci mohli užiť krásny ohňopád do sýtosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies